Thorgal – Suuri viikinkisaaga jatkuu

Euroopan suositumpiin sarjakuviin kuuluvan Rosinskin ja Van Hammen Thorgal-sarjan toisessa albumissa Thorgal ja Aaricia ovat saamassa toisensa, mutta kohtalo puuttuu peliin.

Thorgal 2 – Jäämerten saari
Alkuteos Thorgal 2 – L’Ile des Mers gelées
Käsikirjoitus Jean van Hamme

Piirrokset Grzegorz Rosinski
Käännös Saara Pääkkönen
Kustantaja WSOY
Painettu EU:ssa
Hinta 18,95 euroa
Pk, nid., 48 s., 280 X 215 mm
© ÉDITIONS DU LOMBARD (DARGAUD-LOMBARD S.A.) 1988, by van Hamme, Rosinski
Suomenkielinen laitos © Saara Pääkkönen ja WSOY 2019
ISBN 978-951-0-43883-1

Thorgalin ekstraterrestiaalisesta alkuperästä saadaan paljon lisää selvyyttä uudessa albumissa. Samoin miten edellisen osan Lumoojatar liittyy Thorgaliin. Ja kuka on salaperäinen kolmen kotkan herra?

Kakkosalbumi alkaa kun Thorgal ja kuninkaantytär Aaricia valmistautuvat viettämään häitä, kun äkkiarvaamatta kolme kotkaa sieppaa Aarician. Eläintiedettä tuntevat tietävät ettei kaksi kotkaa nosta täysikasvuista ihmistä ilmaan. Mutta pian selviää etteivät nämä mitään tavallisia kotkia olekaan.

Thorgal kerää kasaan soturijoukon, joka lähtee pelastamaan morsianta kotkien ja näitä käskevän salaperäisen hahmon kynsistä. Mukana on viikinkipäällikön poika Björn, joka on koko ajan Thorgalin kanssa tukkanuottasilla. Eivät nämä silti varsinaisia vihollisia ole, pelastavat toistensa hengenkin albumin kuluessa.

Albumin loppu on onnellinen, vaikka lukija tietää että mysteereitä on vielä ratkottavana. Vaikka tämäkin on hieno tarina, kyse on pidemmästä kokonaisuudesta joka vain paranee edetessään.

Jos ensimmäinen albumi jäi hankkimatta, pääsee tällä vielä helposti mukaan seikkailuun. Uusin Thorgal löytyy aina hyvin varustetuista lehtipisteistä kirjakauppoja edullisempaan hintaan. Vanhemmat osat on haettava kirjakaupoista tai tilattava postimyynnistä.

Keskustele Kvaakissa Thorgalista.