Sarjakuvataiteen valtionpalkinto Kati Rapialle

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet valtionpalkintoja. Sarjakuvataiteen valtionpalkinnon sai Kati Rapia.

”Taide uudistaa yhteiskuntaa, toteuttaa elämyksiä ja lisää taloudellista kasvua”, totesi kulttuuriministeri Sampo Terho Taiteen edistämiskeskuksen järjestämässä gaalassa. ”Taiteellisen luomistyön tekevät taiteilijat. Valtionpalkinnot ovat yksi tapa kunnioittaa heidän työtään.”

Sarjakuvataiteen palkinnon perusteet olivat seuraavat:

Kuvataiteilija, sarjakuvantekijä Kati Rapia (s. 1972) on tinkimätön, persoonallinen ja omaääninen kertoja ja monen kuvallisen ilmaisutavan mestari. Hän luo näyttelytiloihin sarjakuvan kollaasimaista estetiikkaa, ja hänen sarjakuvateoksensa tekevät sekä tarinan että kuvamaailman osalta tarkkoja huomiota maailmasta. Tuoreimpana esimerkkinä on sarjakuvateos Pyrstötähti. Se on poikkeuksellinen teos suomalaisen nykysarjakuvan kentässä ja taidokas esimerkki historian kertomisen mahdollisuuksista yhdistäessään erilaisia lähteitä uudella tavalla.

Nykyisin 14 000 euron suuruinen valtionpalkinto maksetaan Veikkauksen tuotoista.