Metsänpeitolle Pohjois-Karjalan taidepalkinto

Sanna Hukkasen ja Inkeri Aulan sarjakuvateos Metsänpeitto on saanut Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan myöntämän taidepalkinnon. Vuoden 2018 palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta perustelee päätöstään seuraavasti:

”Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuva-albumi metsästä ja puista sekä niiden historiasta ja nykypäivästä. Metsänpeitto on aihepiiriltään kunnianhimoinen ja toteutukseltaan kokeileva albumikokonaisuus, joka herättänee sarjakuvayleisöä laajempaa mielenkiintoa. Teos paljastaa kansanperinteessä piileviä mahdollisuuksia sarjakuvakerrontaan.

Metsänpeitto on vuoden mielenkiintoisimpia kotimaisia sarjakuva-albumeita. Teos tuo esiin pohjoiskarjalaista kansanperinnettä ja yhdistää sujuvasti taiteen ja tieteen. Albumi antaa nostetta pohjoiskarjalaiselle sarjakuvalle ja sitä ollaan kääntämässä muille kielille.”

Joensuulainen sarjakuvataitelija Hukkanen (s. 1978) tunnetaan kokeilevin tekniikoin toteutetuista sarjakuva-albumeistaan. Metsänpeitto on syntynyt yhteistyössä kulttuuriantropologi Inkeri Aulan (s. 1978) kanssa. Kirja pohjautuu Aulan kalevalaisen runouden arkistosta SKVR:stä keräämään maagiseen perinnetietoon suomalaisista puista ja metsistä.

Kvaakin arviossa Juha Veltti piti albumia pieteelillä koottuna kokonaisuutena, joka on kansantarinoiden hengessä täynnä dramatiikkaa, runollisuutta, symboliikkaa ja yliluonnollisia käänteitä.

Kvaak onnittelee!

* Palkintotiedote
* Metsän syvyyksiin. Juha Veltin arvio