WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto Ville Rannalle

Eilen Werner Söderströmin syntymäpäivänä jaettiin WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnot. Yksi saajista oli sarjakuvataiteilija Ville Ranta.

Säätiö palkitsi Rannan lisäksi suomalaista kirjallisuutta vietnamiksi kääntävän Bùi Viêt Hoan, kirjailija Siiri Enorannan ja kirjailija Tommi Kinnusen. Palkintojen suuruus on 12.000 euroa.

Rannan palkitsemista perusteltiin seuraavasti:

Ville Rannalla on persoonallinen kertojanääni, jota hän käyttää vapautuneesti mutta harkiten. Teoksissa edetään jazzin tahtiin, rönsyilyä ja sivupolkuja pelkäämättä. Kuten jazzissa, Villen vapautunut kerronta, niin kuvallinen kuin sanallinenkin, lepää rautaisen taidon ja pohjatyön tukevalla perustalla. Rannan teokset tutkivat kaunistelematta ihmisyyttä ja vilisevät kiehtovia viittauksia kirjallisuuden merkkiteoksiin ja klassikkofilosofeihin. Ranta ei pelkää ottaa kantaa poleemisiin aiheisiin, kuten maahanmuuttoon, sukupuolirooleihin ja poliittisiin kysymyksiin. Hän on menestynyt sarjankuvantekijänä myös maailmalla ja erityisesti sarjakuvan suurvallassa Ranskassa. Akvarellin käyttäjänä Ranta on Suomessa omaa luokkaansa.

Kvaak onnittelee!

* WSOY:n tiedote