Kemin sarjakuvanäyttely suljetaan

Mustanaamion on etsittävä uusi tukikohta Kemistä.
Mustanaamion on etsittävä uusi tukikohta Kemistä.

Kemissä kolme vuotta esillä ollut sarjakuvanäyttely suljetaan. Kemin kaupunki ei hyväksynyt viimeisenä oljenkortena ollutta lisämäärärahahakemusta.

Kemin Sauvo-talossa oleva sarjakuvanäyttely suljetaan heti ja työntekijät irtisanotaan. Kemin sarjakuvakeskus ry:n puheenjohtaja Risto Koskinen pitää mahdollisena, että näyttely avataan uudelleen joskus tulevaisuudessa.

– Sarjakuvakeskuksen tilanne on tällä hetkellä todella ikävä, mutta jatkamme neuvotteluja kaupungin kanssa. Tänä vuonna emme voi pitää näyttelyä avoinna, mutta uskon, että tulevaisuudessa tilanteeseen saadaan jokin ratkaisu, kertoi Koskinen Yle Uutisille.

Kemin sarjakuvakeskus ei ole tänä vuonna onnistunut saamaan ulkopuolista rahoitusta. Myöskään lipputulot ja pidetyt sarjakuvakurssit eivät ole tuottaneet niin paljon, että taloustilanne olisi kohentunut.

Kvaak toivoo, että rahatilanne Kemissä kohentuisi ja sarjakuvan ilosanoman levitys jatkuisi.

* Kemi sarjakuvanäyttely sulkee ovensa heikon taloustilanteen vuoksi. Kaleva
* Suomessa ainutlaatuinen sarjakuvanäyttely sulkee ovensa – Kemin sarjakuvakeskuksen rahapulaan ei löytynyt ratkaisua. Yle Uutiset