Taiteilija-apurahat Kovácsille, Kukolle, Valveelle ja Vollelle

Taiteiden edistämiskeskus Taike tiedotti, että taidetoimikunnat ovat jakaneet 304 taiteilija-apurahaa. Niistä neljä tuli sarjakuvataiteelle. Yksivuotisen apurahan saivat Kati Kovács, Aapo Kukko, Emmi Valve ja Karstein Volle. Lisäksi Maria Björklund sai puolivuotisen elokuvataiteen apurahan.

Valtion taiteilija-apurahalla työskentelee vuosittain runsaat 600 taiteilijaa. Veroton apuraha on 1709 euroa kuukaudessa, josta vuosittain kertyy kaikkiaan noin 11,5 miljoonaa euroa. Nykyisin myös taiteilijaprofessuurit ovat taiteilija-apurahoja, joihin liittyy oikeus käyttää professorin titteliä. Uusia taiteilijaprofessoreita nimitettiin neljä, kaksi kirjallisuuteen ja kaksi tanssitaiteeseen.

Tänä vuonna sarjakuvalle ei myönnetty vuotta pidempiä apurahoja. Vuonna 2015 Ville Ranta sai sarjakuvataiteen viisivuotisen apurahan.

Kvaak onnittelee!

* Taiken tiedote