Kriisistä kriisiin

Mielenrauhaa voi hakea mindfulness-kursseilta, joogaretriiteistä tai pakomatkalla Pattayalle, mutta ennen pitkää kriisit on kohdattava kasvotusten.

JP Ahosen Villimpi Pohjola dokumentoi nuorten aikuisten paradoksaalista sielunelämää. Strippisarjakuva jatkaa lämpimän humoristisella otteella ja sekoittaa mukaan myös tummempia sävyjä. Kulttimaineeseen nousseen sarjan viides kokoelma Villimpi Pohjola: Irtiotto imaisee jälleen lukijansa tarjoten vinhaa tilannekomiikkaa sekä toverillista vertaistukea.

Villimpi Pohjola – Irtiotto
Tekijä: JP Ahonen
Ulkoasu ja taitto: JP Ahonen ja Nina Lahti, Daily Hero
Kustantaja: Werner Söderström Osakeyhtiö
Kk, väri, sid., 205 X 175 mm, 104 s.
Hinta 24 euroa
ISBN 978-951-0-43146-7
© JP Ahonen & WSOY

Villimmän Pohjolan kaveriporukka on siirtynyt nuorten aikuisten elämässä bilettämistä seuraavaan vaiheeseen. Perustetaan perhe tai sitten ei. Työttömyys riivaa tai sitten sen tekee uusi työ.

Anna ja Rontti elävät uhmaikäislapsiarkea ja suunnittelevat muuttoa isompaan asuntoon. Muusa ja Ukko yrittävät saada jälkikasvua, siinä onnistumatta. Parisuhdearki kiristyy. Minna on ilmeisesti raskaana vaikkei tahtoisi. Verneri viettää edelleen railakasta sinkkuelämää ja Otto ei saa graduaan aikaiseksi.

Nämä juonenkäänteet eivät naurata olleenkaan samalla tavalla kun aikaisemmin henkilöille sattuneet kommellukset. Vaikka onhan tässä pari sivun mittaista episodia muistuttamassa, että sarja oli joskus hauska.

Vaikea sanoa, jatkuuko Villimpi Pohjola vielä. Ainakin Ahonen on ilmoittanut sarjan jäävän tauolle. Ahosen uudempi sarja Belzebubeista tuntuu menestyneen yllättäen niin hyvin, että aika mennee sen tekemiseen. Tässä albumissa jää silti niin moni asia kesken, että sarjan ystävät haluavat varmaankin tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ja sarja on aina vaan hienommin piirretty. Painatus ja väritys ovat aivan viimeisen päälle.

Silti, jos olet aikaisemmin ollut Villimmän Pohjolan fani, nyt olet epävarma. Sarjan luonne on muuttunut henkilöiden kasvun myötä. Jos olet kasvanut itse samaan tahtiin, voit edelleenkin samaistua näihin hahmoihin. Niin se käy.

Keskustele Kvaakissa Villimmästä Pohjolasta.