Helsingin sarjakuvafestivaalit Suvilahdessa syyskuun alussa

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään Suvilahdessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-2.9.2018. Kunniavieraana festivaaleilla ovat The Walking Deadin piirtäjä Charlie Adlard, ensimmäinen Batmania piirtänyt nainen Becky Cloonan ja Sad Chewie -piirtäjä Luke McGarry. Vuoden teemoja ovat strippisarjakuva, Italia sekä metallimusiikki.

Altan.
Altan.

Festivaaleilla nähdään myös Francesco Tullio Altan, jonka Ada Viidakossa on hiljan julkaistu uutena suomennoksena.

JP Ahonen.
JP Ahonen.

Festivaalien visuaalisesta ilmeestä vastaa Belzebubs-sarjakuvalla kansainvälisen suosioon noussut tamperelainen JP Ahonen. Hän on vuoden 2018 festivaalitaiteilija.

Päätapahtuman yhteydessä järjestetään pienlehtiin keskittyvä Zine Fest. Se nostaa erityisesti nuoria sarjakuvantekijöitä, jotka pääsevät myymään itse tekemiään julkaisuja, mutta pienlehtipuolelta löytyy myös monia suomalaisen sarjakuvan konkareita. Annantalon alakerrassa (Annankatu 30, Helsinki) on 4.8.–2.9. esillä Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin elämyksellinen sarjakuvanäyttely Loota.

Mummon tekijä Anni Nykänen on myös festareilla.
Mummon tekijä Anni Nykänen on myös festareilla.

Lisäksi Annantalossa on esillä Karri Laitisen lastensarjakuvaa. Näyttelyn yhteydessä on pidetty esikoulu- ja ala-asteikäisille suunnattuja rakentelu- ja sarjakuvatyöpajoja.

Lisätietoja

www.sarjakuvafestivaalit.fi