Vuoden 2017 sarjakuvateko on Sarjari #100

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla Sarjakuvatekijät ry valitsi vuoden 2017 sarjakuvateoksi P.A. Mannisen ja Sarjarin syksyllä ilmestyneen sadannen numeron.

Tampereen sarjakuvaseuran Sarjari on ilmestynyt vuodesta 1981 ja vuodesta 1982 lähtien sen päätoimittajana on ollut Manninen. Pienlehtibuumin mukana syntyneet sarjakuva- ja muut lehdet ovat lakanneet ilmestymästä, mutta Sarjari jatkaa edelleen. Sarjakuvatekijät kiittelevät sitä, että ”Sarjari on poikkeuksellinen tapaus, sillä se jatkaa edelleen samalla linjalla. Lehti ilmestyy teemanumeroina ja julkaisee koko ajan uusien tarjokkaiden töitä, vaikka lehdellä on myös laaja kaarti vakituisia piirtäjiä ja käsikirjoittajia.”

Vuoden sarjakuvateko on Sarjakuvantekijöiden kunniapalkinto suomalaista sarjakuvakulttuuria edistäneestä teosta. Palkinto on ulkoiselta muodoltaan jättiläiskokoinen sivellin. Vuoden 2016 sarjakuvateko oli Muhoksen 24h sarjakuvaa -tapahtuma ja sen järjestäjä Esa Holopainen.

Kvaak onnittelee!

* Sarjakuvatekijöiden tiedote