Sarjakuva-Finlandia Lekojen Imperfectille

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä on jaettu Sarjakuva-Finlandia. Sen sai Kaisa ja Christoffer Lekan Imperfect.

Sarjakuva-Finlandia -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Muiden Finlandioiden tapaan valintaraati on koonnut ehdolleasetetuista teoksista kärkijoukon, joista valintadiktaattori nimittää voittajan. Tänä vuonna diktaattorina ollut Esko Valtaoja valitsi kymmenen finaaliin selvinneen joukosta voittajaksi Lekojen Imperfectin. Valintaraati kiitteli Imperfectiä ”taiteellisesti kunnianhimoiseksi kokonaisuudeksi” joka ”venyttää sarjakuva-formaatin rajoja mielenkiintoisesti sekä menneisyyden että tulevaisuuden suuntaan”. Valtaoja perusteli valintaansa seuraavasti:

Kaisa Lekan ja Christoffer Lekan Imperfect on matkakirja, valokuvateos ja designesine. Se on meditaatio elämän haasteista, mahdollisuuksista, iloista ja ihmisten yhteisöllisyydestä. Sen 96 päivittäistä postikorttia sarjakuvapiirroksineen, teksteineen ja vanhoine valokuvineen kasvavat ylistyslauluksi elämän sattumanvaraisuudelle ja epätäydellisyydelle, kaikelle sille, mikä tekee meistä ihmisiä.

Imperfect on sarjakuvakirja, joka on hyvin kaukana perinteisestä sarjakuvasta, mutta joka samalla rakentuu hyvin pitkälle perinteelle; kirja, joka on yhtä outo ja vaikeasti määriteltävä kokonaisuus kuin elämä itse.

Sarjakuva-Finlandia on Tampere Kupliin ja Tampereen kaupungin yhdessä rahoittama palkinto. Sen suuruus on 5000 euroa. Aikaisemmin Imperfect on valittu Vuoden kauneimmaksi kirjaksi.

Kvaak onnittelee voittajia!

* Sarjakuva-Finlandia -sivusto