Grand Prix Richard Corbenille

Juuri päättyneillä Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla Grand Prix -tunnustuksen on saanut yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija Richard Corben. Hänet muistetaan erityisesti Heavy Metal -lehteen tekemistään sarjakuvista.

Grand Prix’n saajaehdokkaiksi oli nimetty Chris Ware, Emmanuel Gilbert ja Corben (s. 1940). Heti festivaalien aluksi jaetun tunnustuksen saaja tunnetaan Suomessa lähinnä Shokki-lehdistä. Viime vuonna Like julkaisi Corbenin piirtämän ja Brian Azzarellon käsikirjoittaman Cagen.

Métal Hurlantin perustajiin kuulunut Moebius on luonnehtinut Corbenia ”sarjakuvan Mozartiksi”. Corben teki Hurlantiin 1970-luvulla joitakin sarjakuvia, mutta maineensa hän loi amerikkalaisessa Heavy Metalissa.

Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla jaettiin koko joukko muitakin palkintoja. Esimerkiksi parhaana sarjakuva-albumina palkittiin Jeremie Moreaun La Saga de Grimr. Muihin palkittuihin voi tutustua festivaalien nettisivuilla.

* Kvaakissa on keskusteltu Shokki-lehdistä ja Grand Prix-palkinnoista.