Suomaan kansan muinaisusko selvitetään Kirkossa ja kaupungissa

Pääkaupunkiseudulla ilmestyvässä Kirkko ja kaupunki -lehdessä alkaa Matti Hagelbergin uusi sarjakuva Suomaan kansan muinaisusko. Sarjakuva tulee lehdessä ilmestyvän Ville Rannan pilapiirroksen rinnalle.

Suomaan kansa on valistuneille sarjakuvan kuluttajille tuttu Läskimooses-lehdestä. Kirkossa ja kaupungissa seurataan tuon kansan historiaa. Lehteen haastateltu Hagelberg lupaa, että lukeminen onnistuu, vaikka Läskimooseksen maailma ja tapahtumat eivät olisikaan tuttuja. Sarjakuva taustoja Hagelberg ei juurikaan valota. Sen verran tiedetään, että sarja kertoo suomaalaisista, jotka ovat aikoinaan lähteneet Afrikasta ja joita jokin taho pitää valittuna kansana.

Sarjakuvaa voi seurata myös Kirkon ja kaupungin nettilehdestä.

* Matti Hagelbergin haastattelu uudesta sarjakuvasta
* Suomaan kansan muinaisusko. Kirkko ja kaupunki

* Kvaakissa on keskusteltu Matti Hagelbergin sarjakuvista