Tällä viikolla sarjakuvissa #12

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin. Aluksi korjaus: viime viikolla väitettiin, että Reima Rakentaja ilmestyy Kalevassa joka toinen sunnuntai, vaikka todellisuudessa sarjakuva ilmestyykin joka toinen lauantai.
Tapahtumia on tällä viikolla vähän, mutta ne ovat sitäkin merkityksettömämpiä.

Protesti sukkahousuissa

Tämä minun on mainittava jo vain saadakseni palstaan jännittävän kuva-aiheen. ”Fathers-4-Justice” –ryhmän mielenilmaus tukki sillan Iso-Britannian Bristolissa maanantaina. Neljä ryhmän jäsentä kiipesivät sillan kaiteelle pukeutuneena Teräsmieheksi, Batmaniksi, Robiniksi ja Hämähäkkimieheksi. Protesti kesti maanantai-iltaan. Ryhmä on uhannut aiheuttaa uusia häiriötä asiansa puolesta.

Fathers-4-Justice ajaa eronneille isille parempia oikeuksia saada tavata lapsiaan. Ja miten parhaiten todistaa olevansa vastuullinen isä, kuin pukeutua Ihmepoika Robiniksi ja katkaista liikenne?

Lähde: BBC

Hesari aktivoituu

Viime viikolla Helsingin sanomissa uutisoitiin näyttävästi Ruutukaava kuplii –näyttely ja Angoulêmen sarjakuvatapahtuman yhteyteen järjestetty Blake & Mortimer –näyttely. Hesari on julkaissut kuluvat vuoden puolella jo yli 10 sarjakuviin liittyvää juttua. Onko kyseessä sattuma vai onko lehti aktivoitumassa sarjakuvauutisoinnin suhteen?

Kun kerta halvalla saa

Kirjakauppojen kirja-ale alkoi tällä viikolla. Alehinnoin saa myös sarjakuva-albumeita, joten nyt kannattaa käydä lähikirjakaupassa vilkaisemassa, josko se houkutteleva mutta kallis sarjakuva olisi päätynyt alekoriin.

Uutuushylly

Dragon Ball –mangasarjakuvan osa 6 on alkuviikosta lehtikioskeilla. Kuvion pitäisi olla tuttu: hönövitsejä ja turpiinvetoa.

Egmontilta on ilmestynyt Top Cow –yhtiön sarjakuvia sisältävä Witchblade/Darkness –lehden vuoden ensimmäinen numero. Jos tarvitsette todisteita Saatanan olemassaolosta, älkää etsikö kauempaa. Antologian valopilkkuna on J. M. Straczynskin ja Brent Andersonin Rising Stars –episodi. Samoin Egmontilta on ilmestynyt Ultimate Spider-man spesiaali, jossa Brian Bendis ja Mark Bagley jatkavat nuoren Hämähäkkimiehen keksimistä uudelleen. USM on kelpo toimintaviihdettä ja minä ainakin pidän tästä nimenomaisesta uudelleenkeksitystä pyörästä.

Mustanaamiossa 4/2004 kerrotaan Devil-suden tarina. Kiinnostaako?

Nettiruudut

Tällä viikolla Kvaakissa on julkaistu Vesa Kataiston matkaraportti Angoulêmen sarjisfestareilta. Reima Mäkinen on puolestaan purrut hammasta arvostellut käsittämättömän lelusarjakuva Bioniclen. Ja toivotetaan myös tervetulleeksi Kvaakin sisällötuottajien joukkoon Jukka Laine. Jukan ensimmäinen tuotos on arvio Ruskaa pakkasella –sarjakuvasta.

Muualla internetissä: oletteko vielä käyneet Ville Rannan kotisivuilla? Etenkin Rannan tulevien projektien lista vaikuttaa kiintoisalta.

Ylläpitämäni Katuoja-sivustoa on päivitetty uusilla arvioilla.

Tulkaa yksin, tulkaa kaikki

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avustuksesta Reima Mäkiselle.

Yksi vastaus artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #12”

  1. Sinisalolla on oma kiva tyylinsä kirjoittaa. ”Fathers-4-Justice ajaa eronneille isille parempia oikeuksia saada tavata lapsiaan. Ja miten parhaiten todistaa olevansa vastuullinen isä, kuin pukeutua Ihmepoika Robiniksi ja katkaista liikenne?” oli nokkela lausahdus.

    Kyllä tämä ”Tällä viikolla sarjakuvissa” palsta on eri hyödyllinen.

Kommentit on suljettu.