Maalaispunkki muistelee taas

Maalaispunkin päiväkirjasta on ilmestynyt täydennetty laitos. Siinä kuvataan ansiokkaasti Suomi-punkin historiaa niin makro- kuin mikrotasolla, omakohtaisella otteella ja yleisimminkin. Kirjan kolmas painos sisältää 44 uutta sivua.

Maalaispunkin täydennetty päiväkirja
(Suuri Kurpitsa 2017)
Teksti: Pauli Kallio
Taide: Kyky Ahonen
216 ss., mv., 172 x 245 mm
ISBN: 978-952-7160-12-1
25 €

Käsikirjoittaja Pauli Kallio (Kramppeja & nyrjähdyksiä) ja piirtäjä Kyky Ahonen olivat teinejä, kun punk iski täysillä Suomenkin musiikkimaailmaan. Maalaispunkin täydennetty päiväkirja kertoo, millaista oli olla Nivalan ensimmäinen punkki ja kuinka se yhdisti punk-rockista herätyksen saaneita. Tekstiosuuksissa kuvataan suomipunkin alkuhistoriaa. Pihtiputaalla toimineen Ratsia-yhtyeen ura ja tuotanto on saanut pitkän valokuvilla varustetun tekstiosuuden kirjan lopuksi.

Maalaispunkin päiväkirja on arvosteltu Kvaakissa:

“Se muistuttaa, tutustuttaa ja innostuttaa. Punkkia kuunnelleet ja kuuntelevat palannevat lukiessaan itsekin ajassa taaksepäin, ja musiikkilajia tuntemattomammat tarttunevat innokkaasti uusiin vanhoihin levyihin. Kallion energinen omistautuneisuus tarttuu. Ja hyvä niin.”

Maalaispunkin päiväkirja oli Sarjakuva-Finlandian ehdokkaana vuonna 2010.