Oulun Sarjakuvafestivaali viikonloppuna

Oulun Sarjakuvafestivaali järjestetään tänä vuonna 1.-3. joulukuuta. Päätapahtumapaikkoina ovat Oulun kaupunginkirjaston pääkirjasto ja Oulun taidemuseo.

Comics Effects -näyttelykokonaisuus avautuu Oulun taidemuseolla lauantaina 2.12. Se koostuu Max Anderssonin, Amr Talaatin, JP Ahosen, Kaisa Lekan ja Harri Filpan tuotantoa esittelevistä osakokonaisuuksista. Suomen satavuotista taivalta muistetaan Suomi 101 -osuudessa, johon satayksi suomalaista sarjakuvantekijää on tehnyt sivun itsenäisen Suomen jokaiselta vuodelta. Tekijöille on annettu vuosi ja vapaat kädet sen käsittelyyn.

Uutuutena Oulun Sarjakuvafestivaalilla ovat mestarikurssit. Niitä pitävät Ahonen, Leka ja egyptiläinen residenssitaiteilija Talaat. Viimeksi mainitun opetusta ovat saaneet myös Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalaiset.

Lauantaina 2.12. Oulun pääkirjaston ala-aulaan levittäytyy Sarjakuvakeidas. Tarjolla on paikallisten ja kauempaankin tulleiden festivaalivieraiden pienlehtiä ja sarjakuva-albumeja.

Pääkirjaston tiloissa on on muun muassa islantilaisen Bjarni Hinrikssonin, tanskalaisen Line Høj Høstrupin ja oululaisen Jussi Hukkasen näyttelyt. Näyttelyitä on myös kaupungilla ja naapuritaajamissa. Esimerkiksi Mikko Jylhän Pien väkeä on esillä Kolo barissa ja tanskalaisen Clara Jetsmarkin töitä Asematunnelissa.

Ohjelmaan kuuluu kirjanjulkistuksia ja tekijöiden haastatteluja. Perjantaina on tarjolla laaja kokonaisuus opastusta luovien alojen tekijöille aineettomista oikeuksista. Lauantaina julkistetaan Oulun pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittajat ja jututetaan laajasti festivaalin taiteilijoita. Sunnuntaina käydään keskusteluja sarjakuvataiteesta ja muun muassa Jopen juhlakirjasta.

Toivotan Oulun Sarjakuvakeskuksen puolesta kaikki tervetulleiksi näyttelyihin ja tapahtumiin!

* Ohjelma netissä
* Kvaakissa voi keskustella Oulun VI Sarjakuvafestivaalista