Viimeinen Roope-setä

Roope-setä 10/2017.
Roope-setä 10/2017.

Joulukuun ensimmäinen päivä ilmestyy Roope-sedän viimeinen numero. Vuodesta 1978 ilmestynyt lehti lopetetaan. Viimeisen lehden sarjanumero on 454.

Sanoman julkaisemisen lehtien kirjo on vaihdellut vuosien varrella. Roope-setä vaikutti vakiinnuttaneen paikkansa Aku Ankan ja Aku Ankan taskukirjan rinnalla. Niinpä lokakuinen lopettamisuutinen otettiin osin raskaasti, varsinkin kun lakkauttaminen tapahtui Roope-setä -hahmon juhlavuonna. Lehden levikki on jo pidempään ollut laskusuuntainen, eikä sitä lukuisista uudistusyrityksistä huolimatta saatu nousemaan.

Ankkalinnan Pamauksen päätoimittaja Timo Ronkainen arvioi viimeisimmässä pääkirjoituksessaan, että eniten digitaalisuuden yleistymisestä ovat kärsineet painetut sarjakuvalehdet. Lehtipisteen kautta on nyt saatavissa yhteensä yhdeksän sarjakuvalehteä, joista osa on lähinnä puuhalehtiä.

Sarjakuvalehtien määrä lehtipisteissä säilyy entisellään. Joulukuussa aloittaa uusi lehti, DuckTales. Ensimmäinen lehti ilmestyy 28.12.2017. Jouluaattona Nelonen alkaa esittää samannimistä animaatiosarjaa.

* Ankkalinnakkeen uutinen aiheesta ja päätoimittaja Aki Hyypän kommentit
* Kvaakissa on keskusteltu runsaasti Roope-sedän lopettamisesta ja uudesta DuckTales -lehdestä

7.12. lisätty viimeisen lehden kansikuva