Henki ja elämä Tampereella la 7.2.

Tampereella, Aamulehden masinoimassa, Henki ja elämä -kirjallisuustapahtumassa on tänäkin vuonna esillä jonkin verran sarjiksia. Moni sarjakuvakuvan pienkustantaja jättää, nyt toista kertaa järjestettävän tapahtuman väliin. Kynnysraha oli liian kova.

Kustantajat todellakin perustelevat poisjääntiään juuri pöytävuokran kalleudella. Sata euroa 70 kertaa 120 sentin pöydästä, ja toinen mokoma maininnasta messulehdessä, ylitti ainakin Suuren Kurpitsan, Arktisen Banaanin ja Suomen Yrityslehtien kipukynnyksen.
Tilaa ei myöskään ole varsinaisesti suunniteltu myyntitapahtuman järjestämiseen. Kurpitsan P. Kallio kertoi, että päätös oli helppo. Kun markkinointimateriaalia saa sijoittaa ainoastaan pöydälle, on turha haaveilla pahvikulisseista tai mainosjulisteista.

Banaani-tuotteita myy tapahtumassa Akateeminen kirjakauppa. Yrityslehtien Tampere-henkinen Kerubi-pokkari nro 4 on esillä turkulaisen Sammakon pöydässä. Kustantamo on sarjakuvaväelle tuttu albumeistaan Vastakarvaan ja Kirjaston kissat.
Sarjakuvajulkistuksien suhteen ”Tampereen kirjamessut” vielä hieman nihkeilee. Ilkka Heilä on ensin lukiolaisten tentattavana klo 13.00-13.20 ja klo 14.00-14.45 julkistetaan Virtanen 10 – Vihdoinkin kymppi! -juhla-albumi. Heilää haastattelee Aamulehden pilapiirtäjä ja toimittaja Juha Sihto. Muita alan julkistuksia ei ohjelmaan ole merkitty.

Viime vuonna tapahtumassa oli edellä mainittujen lisäksi mm. Huitula Productions. Kristian ”Kalevala” Huitula kertoo että hänellä ”on tänä vuonna yhteispöytä Sarjakuva-akatemian Veskun ja Maken kanssa”. Huitulan ohella Vitikainen ja Tuppurainen kiertävätkin kotimaan messuja ahkeraan.

Sarjakuvakustantajista Finlaysonin alueella konttuuriaan vakituisesti pitävä Egmont Kustannus, on sentään mukana täyslaidallisella. Yhtä lailla tykittää Like.
Seuraavan kerran samoilla tonteilla nähtäneen pienimuotoista sarjakuvan torimyyntiä Tampereen lyhytfilmifestivaalien aikaan kuukauden kuluttua.

Henki ja elämä kotisivu
Sama asia pähkinän kuoressa
Tampere > Finlayson > Siperia la 7.2. klo 10-21