Riad Sattouf Suomessa

Tulevaisuuden arabin tekijä Riad Sattouf vierailee Helsingissa maanantaina 16. lokakuuta.

Riad Sattoufin omaelämäkerrallinen Tulevaisuuden arabi -sarja kertoo syyrialais-ranskalaisen Sattoufin lapsuudesta Gaddafin Libyassa ja al-Assadin Syyriassa. Se on vaikuttava tarina elämästä hyvin erilaisten kulttuurien, perinteiden ja nykyaikaisuuden ristipaineessa ja tarjoaa mielenkiintoisen ikkunan arabimaiden todellisuuteen ennen arabikevättä seurannutta kaaosta. Tulevaisuuden arabin kolme ilmestynyttä osaa ovat nousseet Ranskan kaunokirjallisuuden bestsellerlistojen kärkisijoille ja niitä on myyty jo yli miljoona kappaletta. Teoksia on saatavilla 17 eri kielellä, ja sen kaikki osat on suomennettu. Tulevaisuuden arabin ensimmäinen osa valittiin vuoden parhaaksi sarjakuvaksi Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2015.

Sattouf on maanantaina 16.10.2017 klo 18.00 Ranskan instituutin (Yrjönkatu 36) kirjallisuusillan vieraana. Tilaisuus on vapaa, mutta tilojen rajallisuuden vuoksi siihen pitää ilmoittautua etukäteen. Ennen tilaisuutta Sattouf signeeraa Turun Sarjakuvakaupan Helsingin toimipisteessä (klo 17.00).

* Ranskan instituutin tiedote (ja ilmoittautumisohje)
* Kvaakissa on keskusteltu Tulevaisuuden arabista