Kritiikin punnus Turun Sarjakuvakaupalle

Suomen arvostelijain liiton Turun osasto on jakanut Kritiikin punnukset 39. kerran. Yksi saajista oli Petteri Oja ja Turun Sarjakuvakauppa. Tunnustusta perusteltiin seuraavasti:

Petteri Oja ja vuonna 2010 perustettu Turun Sarjakuvakauppa saavat Kritiikin punnuksen hienosta ja monipuolisesta toiminnastaan suomalaisen ja turkulaisen sarjakuvakulttuurin hyväksi. Kotimaiseksi sarjakuvaimperiumiksi laajentuneella yrityksellä on sarjakuvakaupat myös Oulussa (2015) ja Helsingissä (2016). Turun Sarjakuvakauppa on toimintakeskus, joka järjestää myös tapahtumia, koulutustilaisuuksia ja piirtäjävierailuja. Sarjakuvakaupassa on hyvä meininki. Vierailija kohtaa kaupassa mukavia, hieman outoja, mutta asiantuntevia kanssaihmisiä ja työntekijöitä, joiden kanssa on hauska selata vanhoja klassikkoja ja kauden uutuuksia.

Aarne Ankka kulki Turun Sarjakuvakaupan Turun toimipisteen ohi.
Aarne Ankka kulki Turun Sarjakuvakaupan Turun toimipisteen ohi.

Kritiikin punnukset on Suomen arvostelijain liiton alueellinen tunnustuspalkinto. Ne myönnetään varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Kilon punnus jaetaan pitkäaikaisesta, valtakunnallisestikin merkittävästä kulttuurityöstä. Puolen kilon punnus taas annetaan merkittävästä kulttuuriteosta, läpimurrosta tai debyytistä. Punnuksia on jaettu vuodesta 1979 alkaen.

Muut vuoden 2017 punnukset menivät Sabrina Casagrandelle ja Matti Rag Paanaselle.

Kvaak onnittelee!

* SARVin tiedote