Räkäinen seikkailu

Antti Ollikaisen Flu-trilogia on edennyt päätösosaansa. Nimetön päähenkilö jatkaa aarteiden metsästystä pärskien ja räkä nokasta valuen.

Flu 3 – Viimeiset aivastukset
Tarina, piirrokset ja taitto: Antti Ollikainen
Kustantaja: Suuri Kurpitsa
Painopaikka: Meedia Zone OÜ, Estonia, 2017
64 sivua, 140mm x 180mm, nelivärinen, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-7160-18-3
Lukuaika: 3 min, n. 3 s/sivu
10 €

Ollikaisen sanaton Flu on taidolla tehtyä humoristista seikkailusarjakuvaa. Sarjan osien välillä ei vaikuta olevan selkeää jatkumoa, joten sarjaan tutustumisen voi hyvin aloittaa vaikka tästä viimeisestä osasta. Edellisessä osassa aarteita metsästävä lintumme kävi etelämantereella ja sieltä hänen mukaansa tarttui tulitikkuihin mieltynyt pingviini. Myös aiemmista osista tuttu viikatelintu seuraa edelleen flunssaisen sankarimme kintereillä. Tämän seikkailijan elämä onkin vaaroja täynnä.

Aiemmissa osissa liikuttiin viidakossa ja jäätiköllä, ja tällä kertaa seikkaillaan pääasiassa merenpinnan alla. Sarja tarjoaa siis monenlaisia mieltäkutkuttavia maisemia lukijoiden ihasteltavaksi. Myös juonen käänteet ovat odottamattomia. Tämän päätösosan hauskinta antia onkin yhteenotto hain kanssa, mikä on kekseliäisyydessään vertaansa vailla. Ollikaista ei voi ainakaan syyttää mielikuvituksen puutteesta.

Flu on tyylikkäästi ja näyttävästi kuvitettu sarjakuva. Maisemat ovat komeita ja linnut ilmeikkäitä. Ainut harmin aihe on se, että aukeaman kokoiset kuvat eivät pääse täysin oikeuksiinsa, sillä kirjaa ei saa avattua kokonaan murtamatta selkää, joten kuvan keskikohta jää näkemättä. Muuta negatiivista sanottavaa ei sarjasta löydykään. Flu on siis erinomaista sarjakuvaa kaikille seikkailun ystäville, kielestä tai iästä riippumatta. Oikeastaan sitä toivoisi, että tästä trilogiasta tulisi vaikka neljä- tai viisiosainen.

Keskustele Flu-sarjasta Kvaakissa.