Suomi 100 vuotta sarjakuvassa

Sarjakuvamuseon ja Kutikutin yhteistyöhanke Suomi 100 vuotta sarjakuvassa – historian tutkiminen nykysarjakuvan keinoin on julkistettu. Neljä tutkija ja taiteilija paria (Aiju Salminen ja Leena Romu, Viivi Rintanen ja Katja Kontturi, Roope Eronen ja Petteri Enroth ja Terhi Ekebom ja Tuomas Tepora) ovat tuottaneet uutta tutkimustietoa ja taiteellista sisältöä.

Yhteistyöhankkeessa on tutkittu itsenäisyyden ajan historiaa ja sarjakuva-alaa. Tulokset on julkaistu tuoreen Kuti-lehden liitteenä. Sen visuaalisesta ilmeestä on vastannut Pauliina Mäkelä.

Tekijöitä haastatellaan Helsingin sarjakuvafestivaaleilla lauantaina 2.9.2017 klo 12-13 Suvilahden kattilahallissa.

Hanketta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Kalevan Korun kulttuurisäätiö ja Valtioneuvoston Suomi 100-hanke. Hanke oli osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. #suomi100

Syksyllä myös Kvaakissa tarkastellaan suomalaista sarjakuvaa teemalla Sadan vuoden sarjakuvat epävirallisena osana Suomen juhlavuotta.

* Suomi 100 vuotta sarjakuvassa. Facebook