Angoulémen Grand Prix Titeufille ja Zepille

Vuoden 2004 Grand prix meni sveitsiläispiirtäjä Zepille. Hän tekee huippusuosittua, meilläkin julkaistua Tieteuf-sarjaa.

Zep, Philippe Chappuis, on yksi nuorimpia arvovaltaisen palkinnon saajia. Zep syntyi Genevessä 1967. Vuonna 1992 syntyi sarjakuva rasavillistä koulupojasta, Titeufista. Ilkikuriset, aidon lapselliset tempaukset ja suoranaiset infantiilit tyhmyydet ovat vedonneet kaiken ikäisiin miljoonamyynnin verran.

Parhaaksi albumiksi valittiin Manu Larcenetin Le combat ordinaire. Ainoa suomalaisyleisölle tutumpi voittaja on palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta plokannut Neil Gaiman -ranskannos Sandman: La saison des brumes.

Lisää Angouléme-uutisia ja asiaa, jahka Kvaakin edustajat rantautuvat Suomen kamaralle.

Angouleme (englanninkielinen osio tätä kirjoittaessa vielä päivittämättä).
Videopätkiä festareilta

6 vastausta artikkeliin “Angoulémen Grand Prix Titeufille ja Zepille”

 1. Ohho!
  Hieman kyllä nyt harmittaa, että en päässyt katsomaan Loiselin näyttelyä. Zepin vastaava ensi vuonna ei tunnu ollenkaan niin kiinnostavalta tällaisesta vanhasta fanittajasta. No, varmaan ainakin nuorisolla paljon diggailtavaa 2005. Ja sarjakuvissa, nuoriso on tärkein kohderyhmä, mielestäni.

  I’ll be there.

 2. Paikalla olleille suomalaisille Zepin palkitseminen oli todellakin yllatys – ilmeisen kaupallinen veto jarjestajilta, jotka saavat Titeufin avulla ensi vuonna Angoulemen festivaaleille suurimman mahdollisen huomion. Zepin mini-Tintti on Ranskassa, Belgiassa ja Sveitsissa miljoonahitti. ”Voi ei, CNBDiin tulee suurnayttely pissakakkahuumorista” oli yleinen suomalaisnakemys. Harmi kylla Angoulemen jarjestajat unohtivat kertoa Zepille palkinnosta ajoissa, han oli jo palannut Sveitsiin kun tieto julkistettiin.

 3. Ai niin, Titeufista on olemassa myos animaatiosarja. Koskahan se tulee Suomen telkkarista?

 4. Mua ei niin hirveesti innosta sarjiksista tehdyt elokuvat. Parhaimmillaan ne voivat tietenkin olla upeitakin teoksia, mutta harvoin niissä tavoitetaan sarjakuvan alkuperäinen henki. Varsinkin kun se henki muodostuu kunkin lukijan subjektiivisesta tulkinnasta(!?).

  Nimimerkki:
  Lucky Luken ”ääneen” aikoinaan pettynyt.

 5. No ei tuo mitään kauheeta pissakakkahuumoria ny oo. Höh.
  Ensi vuonna suomalaisvahvistukseksi mukaan Jone Mattilaa ja J.K. Juntusta 🙂

 6. joo kolehti vaikka pystyyn jotta saadaan jone ja juho suomalaisen sarjakuvan merkkihenkilöinä angoulémeen. sit ois kyllä iteki pakko lähtä herrojen edesottamuksia ja ympäröivää hämminkiä seuraamaan.

Kommentit on suljettu.