Dragon Ballin julkaisu Suomessa päättyy

Kustannus Kolibri on päättänyt keskeyttää japanilaisen Akira Toriyaman Dragon Ball -sarjakuvan myynnin. Keskeytyspäätös on kustantamon reaktio epäilyihin, joiden mukaan sarjakuva sisältää viitteitä pedofiliaan. Aiemmin kustantamo lupasi lisätä tuleviin pokkareihin ikäsuosituksen.

Helsingin sanomien artikkelin mukaan:

”Kirjojen suomalainen kustantaja korostaa, että lapsia ei ole suunniteltu sarjan kohderyhmäksi. Jos kohderyhmäksi koetaan lapset, arvostelua voidaan Kustanus Kolibrin mukaan pitää perusteltuna.

”Kustannus Kolibri on syntyneen kohun laannuttamiseksi keskeyttänyt neljän Dragon Ball -teoksen myynnin. Kustantaja on myös pyytänyt kirjojen ainoaa jakelijaa Rautakirjaa palauttamaan myyntipisteissä jäljellä olevat Dragon Ballin kappaleet. ”

Aika näyttää, mitä päätös merkitsee mangan julkaisulle Suomessa. Näennäisestä suosiostaan huolimatta ainakin Dragon Ballin taival Suomessa on ohi.