Å-Fest: Rajat / Gränser / Borders

Porvoon Å-Festiä vietetään jälleen ensi lauantaina 11.2.2017. Festivaalin teemana tänä vuonna ovat rajat ja rajatilat.

Porvoon sarjakuvayhdistyksen kolmatta kertaa järjestämä Å-Fest järjestetään Kulttuurikeskus Grandissa Porvoon torin laidalla. Tarjolla on kova pohjoismainen kattaus taidetta ja taiteilijoita, näyttelyitä, työpajoja ja tietysti myyntibasaari ja iltaklubi. Osa näyttelyistä ja muista oheistapahtumista on kirjastoissa ja gallerioissa.

Tänä vuonna Å-Fest esittelee kolme taiteilijaa, joiden töissä raja-teema on esillä eri tavoin. Daria Bogdanska on muuttanut Ruotsiin neljä vuotta sitten. Hänen Wage Slaves-teoksessa käsitellään elämänmuutoksen ja ulkopuolisuuden tunteita. Ruotsalais-iranilainen Shabnam Faraee yhdistelee töissään graafista suunnittelua, kuviosuunnittelua, animaatiota ja kuvitusta Iranin ja Ruotsin visuaalisten perinteiden kanssa. Virolainen Mari Prekup tarkastelee ihmisen sisäisiä kulttuurisia näkökulmia ja myyttejä muun muassa DNA:n kautta. Lisäksi Jyrki Nissinen on todellisuuden rajoilla.

Tapahtuma on maksuton, avoin, kaksikielinen ja koko perheelle suunnattu.

* Å-Fest Facebookissa
* Å-Festin nettisivut (mukana ohjelma)