Ville Rannasta ritari

Huomenna Ranskan suurlähetystössä Helsingissä Ville Rannalle ojennetaan Ordre National du Mérite -ansioritarikunnan Chevalier-mitali. Ritarikunnan suurmestari, Ranskan tasavallan presidentti François Hollande on myöntänyt arvon Ranskan hyväksi tehdystä työstä.

Ville Ranta dokumentoi Oulun Taiteiden Yön avajaiset elokuussa 2016.
Ville Ranta dokumentoi Oulun Taiteiden Yön avajaiset elokuussa 2016.

Charles de Gaullen vuonna 1963 perustamaan ansioritarikuntaan kuuluu noin 180 000 jäsentä kaikkialta maailmasta. Aikaisemmin ritarikunnan chevalier-arvon on suomalaisista saaneet muun muassa professori Seppo Kimanen ja Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka. Ritarikuntaan kuuluvat myös esimerkiksi ralliajaja Ari Vatanen ja kirjailija Pentti Holappa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

* Kvaakissa on keskusteltu Ville Rannan sarjakuvista