Lempi-palkinto Karoliina Korhoselle

Viimeisillä Kemin sarjakuvapäivillä palkittiin Finnish Nightmares-sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen Netti-Lempi -palkinnolla.

Lempi-palkintoja on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Karoliina Korhosen saama Netti-Lempi oli ensimmäinen laatuaan. Aikaisemmin on jaettu Lempi Grand Prix palkintoja kotimaisen sarjakuvan tekijöille, Strippi-Lempiä sanomalehtisarjakuvien tekijöille, Lehti-Lempiä julkaisuille ja kriitikoille ja Lempi Internationaleja kansainvälisille sarjakuville. Saajien joukossa on muun muassa Didier Comes, Enki Bilal, Suuri Kurpitsa, Heikki Jokinen, Jope Pitkänen, Milla Paloniemi, Pertti Jarla, Veikko Savolainen, Tarmo Koivisto, Kati Kovacs ja Heikki Kaukoranta. Kvaak.fi sai Lehti-Lempi -palkinnon vuonna 2005.

Vesa Kataiston (Lehti-Lempi-voittaja 2006) haastattelussa Korhonen kertoi Finnish Nightmares-sarjakuvan syntyneen omista havainnoista. Ensimmäinen facebook-päivitykseksi piirretty sarjakuva sai nopeasti tuhansia tykkäyksiä, kansainvälistä mainetta ja kustannussopimuksen. Aikaisemmin Finnish Nightmares on palkittu Some Awards 2016 -gaalassa.

Kvaak onnittelee!

* Lempi-palkinnot
* Finnish Nightmares -sarjakuvan tekijälle Lempi-palkinto. Yle.fi