Teetä ja sympatiaa

Parin vuoden tauon jälkeen tarjolle on tullut taas lähes sata sivua teräviä huomioita nuoren naisen elosta nykymaailman pyörteissä.

Mad Tea Party III
Tea Tee
Daada, 2016
96 sivua, nelivärinen, kovat kannet, 12,5×17,6 cm
ISBN 978-952-5915-21-1
15 euroa

Mad Tea Partysarjakuvablogin pohjalta on koottu nyt kolmas albumillinen naisellisen railakasta menoa. Tea Tauriainen kertoo totuutta hipoen elostaan miehensä Markon ja heidän kahden koiransa kanssa. Välihuomiona pitää sanoa, että Lihis ja Ranu ovat kyllä parhaat nimet koirille ikinä! Mutta siis, tällä kertaa käsittelyyn pääsee muun muassa sellaiset naisen elämän hienoudet kuin kävellessä valuvat sukkahousut ja pyllyvakoon jumittuva tamponin naru. Onnistuneen kerronnan ansiosta jopa mieslukijat pystyvät kuvittelemaan miltä nämäkin tapaukset tuntuvat.

Sinällään sivun mittaiset tarinat eivät tarjoa mitään uutta, paitsi ehkä nuorille sinkkumiehille, joilla ei ole kuin veljiä, mutta Tea Tee kertoo ne sen verran hyvin, että niitä lukee mielellään. Albumi onkin kuin stand up -keikka painetussa muodossa. Jotkut jutut naurattavat makeasti, toiset hieman vähemmän mutta kerronta kuulostaa omakohtaiselta. Kuvituksen puolesta Mad Tea Party on erittäin vakuuttavaa settiä. Hahmojen yli-ilmeikkäät kasvot ja venkoilevat kehot kertovat paljon ja naurattavat. Myös väritys toimii ja houkuttelee tarttumaan sarjakuvaan. Vaikka osa sivuista näyttää hieman utuiselta, niin muilta osin kirja on laadukasta työtä.

Mad Tea Party on elämänmakuista sarjakuvaa pikkaisen vinksahtaneesta näkökulmasta, joten ei ihme, että sarjan nettisivulla on jo yli kaksi miljoonaa kävijää. Kyllä kansa tietää!

Keskustele Tea Teen sarjakuvista Kvaakissa.