Bitwizards Areenassa

Miha Rinteen sarjakuvakirjaan Matkailua pelialalla perustuva osittain piirretty tv-komediasarja on Bitwizards nyt Yle Areenassa. Esittelytekstin mukaan ”piirrosmaailmalla höystetty komedia tarjoaa nopeatempoista sarjakuvamenoa, jonka räävitön ja absurdi huumori heilahtelee ilman varoitusta naivistisesta pikimustaan”.

Bitwisards on Jarno Elosen dramatisoima ja ohjaama komediasarja Suomen peliteollisuuden alkuajoista 1990-luvulta. Sarjassa koetaan pelialan nousu, tuho ja uho. Komediassa seurataan kahden pitkän apurahan saaneen dokkaristin seikkailua Bitwisard-pelifirmassa. Sen työkulttuuri, hullut visionäärit ja pimahduksen partaalle polttava intohimo ovat komedian keskeisiä elementtejä.

Alan myytit ja käytännöt saavat kyytiä. Esimerkiksi mielipuolinen omistaja Ice Hair (Kari Ketonen) on suostunut tekemään työsopimuksen vain yhden pelisuunnittelijan kanssa.

Bitwizards-sarjaan kuuluu yksitoista kuusiminuuttista osaa ja samanmittainen Making of-jakso. Kaikki osat ovat Yle Areenassa katsottavissa 3. syyskuuta saakka.

* Bitwizards. Yle Areena
* Kvaakissa on keskusteltu sarjasta