Vihaisten lintujen seikkailut jatkuvat

Maailman ensimmäinen Angry Birds -elokuva sai ensi-iltansa toukokuussa 2016, ja Angry Birds: Uudet seikkailut esittelee vihaiset linnut leffan tyyliin, vinkeämpinä ja vauhdikkaampina kuin koskaan. Kirjan sarjakuvat laajentavat elokuvan hulvatonta maailmaa uusiin ulottuvuuksiin. Hyppää seikkailuun ja pidä hauskaa!

Angry Birds Uudet seikkailut 2 – Pientä jäynää
Käsikirjoitukset Paul Tobin, Jeff Parker ja Nathan Cosby
Piirrostyö Marco Gervasio, Alessandro Zemolin, Jean-Michel Boesch, Paco Rodrigues, Diane Fayolle, Giorgio Cavazzano ja Stefano Intini
Kansi Paco Rodrigues
Suomennos Anu Partanen ja Ville Keynäs
Kustantaja WSOY / Rovio Books
Painettu EU:ssa
B5, pk, väri, nid., 48 sivua
Hinta 8,90 euroa
ISBN 978-951-0-41840-6
© Rovio Animation Ltd. ja Rovio Entertainment Ltd.
Suomenkielinen laitos © WSOY 2016

Angry Birdsin uusien seikkailujen kakkososa poikkeaa kuin poikkeaakin edellisestä albumista. Hyvä uutinen on, että possut ovat nyt mukana, tosin vain kahdella yksisivuisella sarjalla, joissa ei edes esiinny vihaisia lintuja.

Huonompi juttu on, että koko muu albumi liukuu enemmän Aku Ankan ja Iineksen tyyliseksi. Ykkösalbumissa omat sarjat saaneet Chuck, Pommi ja Matilda eivät esiinny koko albumissa, paitsi kaksi ensinmainittua ovat kannessa. Noita paria possusarjaa lukuunottamatta muissa sarjoissa pääosissa esiintyvät vain on/off-lemmenpari Red ja Stella, yhdessä tai erikseen.

Ensimmäisessä sarjassa Red alottaa uudessa ammatissa, tuttua Aku Ankasta. Samoin seuraavassa, lyhemmässä sarjassa. Ja kummassakin huonolla menestyksellä.

Sitten Iines ja Aku, tarkoitan Stella ja Red kohtaavat naamiaisissa. Tämä on jo vähän omaperäisempi. Seuraavaksi Stella saa sinnikkään ihailijan, Rediä ei näy missään. Seuraavassa sarjassa näkyykin ja Stellalla on kavaljeerinaan Hannu, eikun palomies, josta Red on tietysti mustis.

Viimeisessä lintusarjassa Redillä on taas uusi ammatti, piirtäjä Giorgio Cavazzanon ansiosta tämä on silti lintusarjoista paras.

Lintusarjoista Jeff Parker on kirjoittanut Stellan soolotarinan, Paul Tobin kaikki muut. Piirtäjiä on useampi, mutta kovinkaan persoonallista jälkeä he eivät saa aikaan. Cavazzanokin hoitaa omansa rutiinilla.

Stella ja possu elokuvan tyyliin
Stella ja possu elokuvan tyyliin

Mutta se lintusarjoista. Viime arvostelussani moitin possujen puutetta. Tässä niitä on peräti kahden sivun voimin. Kirjoittajana molemmissa on Nathan Cosby ja taskaripiirtäjänä tuttu piirtäjä on Stefano Intini. Possut ovat tämän julkaisun ehdottomasti parasta antia, näitä lisää ensi kerralla, tai mieluummin possuille oma albumi näiltä tekijöiltä.

Angry Birdsiä voi edelleen suositella lapsille, aikuisille oikein ei. Vaikka lukevathan monet aikuisetkin nykyisiä Aku Ankan taskukirjoja ja Roope-Setiä. Nämä menevät hyvin heillekin.

Seuraava Angry Birds -albumi, Lilliputtien maassa, ilmestyy lokakuussa 2016.

Keskustele Kvaakissa vihaisten lintujen sarjakuvista.