ADHD-Sheikin naiset ja lapset

ADHD-Sheikin seikkailujen toisessa osassa keskitytään päähenkilön naissuhteisiin ja niistä siunaantuneeseen jälkikasvuun.

Marko Turunen
ADHD-Sheikki 2
Daada 2016
ISBN 978-952-5915-17-4
112 sivua, painettu kahdella värillä
kovat kannet, 12,5 x 17,6 cm
15 €

Marko Turusen ADHD-Sheikki perustuu tositapahtumiin. Sarjakuvataiteilija on haastatellut peitenimen taakse jäävää, pyynnöstä nimetöntä miestä. Hänen elämästään kertovat tarinat ovat saaneet Turusen tyylisen sarjakuvamuodon, jossa uskollisesti toistetaan kerrottu.

Toinen osa keskittyy päähenkilön naissuhteisiin ja niistä syntyneisiin lapsiin. ADHD-Sheikille tärkeää on mimmikapasiteetti. Pidempien suhteiden sijaan hän on suosinut lyhyitä, koska siten on päässyt nopeammin ”panemaan jotain muuta”. Naimisiin ADHD-Sheikki ei ole suostunut, hyvällä tai pahalla houkuttelusta huolimatta.

Kertomusten mukaan hänelle on siunaantunut kolme lasta. Aloite niiden tekemiseen on tullut yksinomaan naisilta. Vaikka tarinoissa ADHD-Sheikki on jälkikasvun suhteen välinpitämätön, niin se taitaa olla näennäistä. Mahdollisuus lasten kasvattamiseen ja samalla omaan kehittymiseen jää käyttämättä. Naisilla on usein suuret tai uskomattoman isot tissit.

Turunen on kaavaillut ADHD-Sheikin seikkailuja neliosaiseksi kirjasarjaksi. Sarjakuvia voi seurata myös netissä maksumuurin takana. Vuositilauksen tehnyt saa myös painetun kirjan. Tietoja tällaisen nettijulkaisemisen onnistumisesta tai menestyksestä ei ole tihkunut julkisuuteen.

ADHD-Sheikin tapa kertoa elämästään on hyvin tyypillinen, tuttu satunnaisten kapakkatuttujen kertomuksista. Oikeastaan se on vain tapa kertoa. Turunen toistaa uskollisesti kerrotun ja samalla tulee luoneeksi jotakin uutta.

Nais- ja lapsijutut ovat lyhyitä, usein vain parin sivun mittaisia. Teoksen lopettavaan merkitsevään Kuoli saatana-tarinaan riittää kaksi ruutua. Toisen osan pisimmässä tarinassa on pitkä salaperäisille jatkoille vievä alustus. Mikäli lukija haluaa ADHD-Sheikille äänen, niin sen voi napata vaikka Youtubeen ladatusta videosta Naiset on helppoja.

Tarinat jatkuvat siis vielä kahden albumin verran. Seuraavaksi on luvassa Tuliaisia Vietnamista.

* ADHD-Sheikki
* Kvaakissa on keskusteltu Marko Turusen sarjakuvista