Robinin pirskeet

Robin on järkännyt synttärijuhlat ja vieraiksi on kutsuttu iso joukko trikoosankareita. Yhtä sankaria juhlissa ei kuitenkaan näy.

Batuman 3
Tekijä: Mari Ahokoivu
Kustantaja: DAADA, 2016
Paino: Interpress
Englanninkielinen, mustavalkoinen, 16 sivua, 12,5 x 17,6 cm
ISBN 978-952-5915-18-1
Hinta: 3,50 €

Batumanin maailma muistuttaa nimellisesti DC-kustantamon supersankareiden kansoittamaa universumia, mutta pinnan alla sykkii aivan toisenlainen sydän. Batumanin seikkailut eivät pursua väkivaltaa tai lihasten pullistelua vaan tilalla on nuorten aikuisten keskustelua hivenen hipsterimäisissä tunnelmissa. Se on erittäin virkistävä lähestymistapa kaikkien tuntemien ja itseään toistaviin tarinoihin tuomittujen hahmojen käsittelyyn. Kovin kummoista tarinaa ei saa mahdutettua 16 sivunkokoiseen ruutuun, mutta Mari Ahokoivun taidokkaasti laatima dialogi luo illuusion, että ruutujen ulkopuolella on suurempi maailma ja lukija päästetään vain kurkistamaan verhojen välistä. Ahokoivu on myös onnistunut tekemään hahmoista ilmeikkäitä, persoonallisia ja erittäin sympaattisia. No, ehkä ihan jokaista hahmoa ei voi kuvata sympaattiseksi mutta noin pääpiirteittäin meno on söpöä. Sivuhuomiona pitää lisäksi mainita, että yksi sivuhahmoista toi mieleen erään kuuluisan sankarin Marvel-kustantamon tallista,

joten ehkä Batumanin universumi on vielä laajempi kuin esikuvallaan ja tulevaisuudessa pääsemme lukemaan saumatonta crossover-seikkailua.

Batumanin kolmas osa jatkaa onnistuneesti yhtä ehkä maailman erikoisimmista supersankarisarjakuvista. Pienikokoinen julkaisu on ammattitaidolla tehty, joten en olisi sen syvemmin pahastunut, jos lukemista olisi ollut tarjolla enemmänkin. Myös hintalaatu-suhde on kohdillaan vaikka lehden lukemiseen ei kovin montaa hetkeä saa kulumaan.

Keskustele Batumanista Kvaakissa.