Lordi Smash! Kemiin

Toukokuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Lordi-yhtyeen euroviisuvoitosta. Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa euroviisuvoitto on jäänyt yhdeksi merkkipaaluksi suomalaisen musiikin historiaan. Tasavuosien kunniaksi Kemin sarjakuvanäyttelyssä on toukokuun ajan esillä Lordi Smash!, joka esittelee maskibändin pukuja ja sarjakuvia.

Lordi-konseptiin on aina kuulunut vahva visuaalisuus. Nokkamies Mr. Lordi on taustoittanut bändin jäsenten taustoja tekemissään sarjakuvissa. Euroviisuvoiton jälkeen Arktinen banaani julkaisi kolme Lordi-albumia, joissa Mr. Lordin lisäksi tekijöinä olivat Petri Hiltunen, Mattipekka Ratia, Sami Kivelä, Jouko Nuora ja Mika Lindberg.

Näyttely avataan yleisölle lauantaina 30.4. Siihen voi tutustua 3.6.2016 saakka.

* Kemin sarjakuvakeskuksen tiedote
* Kvaakin arvio Lordi 1: Alkuperä -albumista
* Kvaakissa on keskusteltu Lordin sarjakuvista