American Splendor vuoden paras

Arvovaltaisen Los Angeles Film Critics Associationin kriitikot valitsivat vuoden 2003 parhaaksi elokuvaksi Harvey Pekarin omaeläkerrallisiin sarjakuviin perustuvan American Splendorin.

Shari Springer Bermanin ja Robert Pulcinin ohjaama filmi sai vuoden aikana muutenkin suitsutusta ja palkintoja osakseen. National Society of Film Critics valitsi leffan niin ikään vuoden parhaaksi, naispääosan esittäjä Hope Davis oli Golden Globe -ehdokkaana ja Sundancen elokuvafestivaaleilla filkka koppasi pääpalkinnon. Los Angelesin kriitikot antoivat Splendorille palkinnon myös parhaasta käsikirjoituksesta. Suomessa leffa nähtiin Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla.

Splendor-sarjakuvia on julkaistu suomeksi yhden kokoelman verran: Bob ja Harv sarjakuvia. Robert Crumbin kuvittama kokoelma ilmestyi Liken toimesta 1997.

Lähde: ComiconPulse
American Splendor kotisivut

9 vastausta artikkeliin “American Splendor vuoden paras”

 1. Näitä artikkeleita, uutisia ja arvostelujahan pukkaa kovaan tahtiin! Hyvä Kvaak!

 2. no ei nuita arvosteluja kyl kauheen kovaa tahtia pukkaa. tai onhan siellä witchbladet ihan hyvin edustettuna. hyvä rami.

 3. Ei hemmatti. Kertooko tämä suitsutus nyt elokuvan tilasta vai tuon kyseisen pätkän parhaudesta?! Pitänee yrittää päivittää oma arvomaailma, vanha versio bugittaa aika pahasti ainakin tämän elokuvan kanssa. (eihän se nyt huono ollut, mutta…) Mutta ehkä jenkeissä ei sitten tehdä muita kuin jatko-osia, niin että mikä tahansa vakavampi yritys erottuu näin selkeesti.

 4. Vittu amerikkalaiset on vaan niin tyhmiä. Ei niillä oo mitään makua tai tajua mistään. “Tää oli tämmönen kulddyyrielokuva. En mä oikeesti tykänny mut jos valitsen tän vuoden elokuvaks, vaikutan varmaan älykkäältä ja saan pillua.”

  (Jos olet alle 18-vuotias ja luit tämän viestin, mene heti pesemään suusi saippualla.)

 5. Mies vailla menneisyyttä ON hyvä elokuva. Pitäs oikeen kaivaa ne Spelendorin perustelut…

 6. tiiättekö muuten mistä tunnistaa videovuokraamon hyllyiltä HUONON elokuvan? kannessa on lueteltuna lukematon liuta mitä lie amerikkalaisia lehtiä jotka on antanu leffalle 5 tähtee. tää oikeesti pitää paikkaansa. videokansien suunnittelija ku ei suomessa keksi leffasta mitään muuta hyvää niin aina se löytää muutamat amerikkalaiset kriitikot jotka ovat sitä mieltä että kyseinen paska on parasta mitä maa päällään kantaa.

  jee jee. mistäköhän tää paasaus nyt oikein pulppusi? mies vailla menneisyyttä on minustakin hyvä elokuva. en minä sitä.

 7. Tässä taannoin Sony jäi kiinni kun oli käyttänyt elokuviensa teatterimainonnassa tekaistujen kriitikoiden “mielipiteitä”. Harva viitsii tarkistaa, onko jotain Austin Farming & mining -lehteä edes olemassa, saati onko siinä todella elokuvapalstaa, sekä kriitikkoa joka on antanut “Hölmöilyamis 5:lle” kahdeksan tähteä ja ämpärin perunoita. Suomessakin huomaa, että elokuva on hankala markkinoida, jos sitaattitähtöset mainoksiin eivät ole peräisin Hesarista/Nytistä tai edes City-lehdestä tms. ilmaisjakelusta.

 8. Eiköhän se tuo Mies vailla nimeäkin ole ihan tyhmä kun ei siinä räjähdä mitään eikä siinä ole edes honkkaritaisteluja.

Kommentit on suljettu.