Hittibloggaajan hervoton sarjakuva nykypäivästä

Hansin elämä mullistuu, kun hän tutustuu autotallissaan majailevaan pikku-ukkoon, Tallipiällikköön. Hykerryttävän absurdi tarina kolmiodraamasta ja työelämästä!

Mielikuvituksellinen tarina saa alkunsa, kun Hans kohtaa piippalakkisen ukkelin, joka asuu hänen autotallissaan ja sanoo nimekseen Tallipiällikkö, mutta kieltää kutsumasta itseään tontuksi. Seuraa tapahtumaketju, jossa Hansin, hänen vaimonsa Birgitan ja kaverinsa Ilpon väliset ihmissuhteet heittävät häränpyllyä, norsu muuttaa olohuoneesta ja saa uuden työn posliinikaupasta, munivat puutarhatontut perustavat vapautusliikkeen ja postinjakajaetana Kusti ulkoistetaan, kun Etanaposti myydään Ranskaan.

Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman (s. 1974) tunnetaan hirtehisen hauskasta, yhteiskuntakriittisestä Kasper Diem -blogistaan.

Tallipiällikkö
Kasper Strömman
Kuvankäsittely Anna “vuoden työharjoittelija” Lahikainen
B5, kk, 2-väri, 86 sivua
Hinta 23,95 euroa
ISBN 978-951-0-41671-6
Painettu EU:ssa
© Kasper Strömman ja WSOY 2016

Suomen suosituimman miesbloggarin, Kasper Strömmanin ensimmmäinen sarjakuva-albumi Tallipiällikkö on verraton absurdin huumorin ilopilleri. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole mikään murresarjakuva. Nimihenkilön titteli on ainoa murresana, muuten puhutaan aina kirjakieltä.

Tarina kulkee eteenpäin kuten vaikka Jyrki Nissisen Borgtronissa tai Janne Torisevan Häämatkassa. Eli täysin päättömät tapahtumat vievät tilanteesta toiseen. Kohtaukset on sovitettu limittäin niin että eri kohtauksissa on käytetty eri lisäväriä. Piirrosjälkeä voisi kutsua naivistiseksi. Tietenkin se sopii hyvin tyylilajiin.

Nelivärisyyden puuttumisesta huolimatta hahmot ovat hyvinkin värikkäitä. Avio-ongelmaiset Hans ja Birgitta, puutarhatonttujen omistaja Ilpo, Tallipiällikkö joka kiistää olevansa tonttu, olohuoneessa asuva Norsu ja postinjakaja Kusti-etana hykerryttävät ongelmillaan, jotka heijastavat laajemminkin nyky-Suomen tilannetta satiirin keinoin. Eli yhteiskunnallisesti moneen suuntaan kantaaottavasta albumista puhutaan.

Ja paljastetaan että energiajuoma on oikeasti vissyveteen sekoitettua seissyttä kahvia, tai se on oikeastaan yllättävän hyvää. Ainakin Ilpo on sitä mieltä. Arvostelija taas on sitä mieltä että Tallipiällikkö-albumi on yllättävän hyvä ja piristävä yllätys tänne ankeaan kevättalveen.

Tallipiällikkö-sarjakuva ilmestyy Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla lauantaina 19.3.2016. Tekijä on paikalla signeeraamassa.

Keskustele Tallipiälliköstä Kvaakin foorumilla