Kemin 34. sarjakuvapäivät

Kemin 34. sarjakuvapäivät järjestetään lauantaina 17. lokakuuta Sauvotalon salissa. Ohjelma alkaa kello 11.

Kemin sarjakuvanäyttelyn avajaiset olivat huhtikuussa 2015.
Kemin sarjakuvanäyttelyn avajaiset olivat huhtikuussa 2015.

Kemin festivaalin ohjelmassa sarjakuvataiteilijat esittelevät tuoreita töitään ja muutkin sarjakuva-alan ammattilaiset pääsevät ääneen. Aapo Kukon uutuusalbumi Riekaleita (Arktinen banaani) julkistetaan ja Ilpo Koskela kertoo Lusiasta (Like). Kemissä kuullaan Mikko Huuskon Koskelan Lusian teksteihin säveltämiä lauluja. Huusko kertoo myös tekstittäjän työstään. Lisäksi kuullaan Jarkko Vehniäisen ja Sanna Hukkasen näkemyksiä ja kuulumisia. Päätoimittaja Jukka Heiskanen kertoo Angry Birds-sarjakuvista ja keräilijä Thomas Karlsson luennoi supersankareista.

Päivän päätteeksi keskustellaan Tuomo Ryynäsen kanssa tuoreiden Pahkasikojen joukkorahoituksesta. Kemissä on esillä aikaisemmin Helsingissä Rööperin galleriassa ollut Pahkasika 40 vuotta -sarjakuvanäyttely.

Festivaalilauantain ajan on vapaa pääsy Kemin pysyvään sarjakuvanäyttelyyn. Sauvosalissa on myös sarjakuvien myyntipisteitä, sarjiskirpputori ja Nenäpäivän virallinen punainen sohva.

* Ohjelma
* Kvaakissa keskustellaan Kemin 34. sarjakuvapäivistä