WSOY:n tunnustuspalkinto Tiina Pystyselle

Tiina Pystynen - © WSOY
Tiina Pystynen – © WSOY

Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnot on jaettu. Yksi palkinnonsaajista oli sarjakuvataiteilija Tiina Pystynen.

WSOY:n tunnustuspalkinnot myönnetään hakemuksetta ja niitä on jaettu säännöllisesti 1970-luvulta alkaen. Tänä vuonna saajia oli neljä, Pystysen lisäksi suomentaja Jaakko Kankaanpää, kirjailija Juha-Pekka Koskinen ja runoilija Satu Koskimies. Tunnustus oli suuruudeltaan 10 000 euroa.

Säätiö perusteli tunnustuspalkintoa seuraavasti:

Kirjailija Tiina Pystynen ainutlaatuisista aikuisten kuvakirjoista

Tiina Pystynen on kertojana vapaa sielu ja rajojen rikkoja, joka on vuodesta 1987 asti tehnyt aikuisten kuvakirjoja täysin omalla tyylillään. Yhdistämällä tasavahvasti sanan ja kuvan Pystynen on kehittänyt ilmaisuvoimaisen ja jäljittelemättömän kerrontatavan. Esineinä hänen kirjansa ovat hämmästyttävän kauniita ja viimeisteltyjä, paperia ja typografiaa myöten. Yhteen kuvaan Tiina Pystynen sisällyttää tarinoita rakkaudesta, yksinäisyydestä ja vanhenemisesta, rosoisella viivalla ja lämpimällä huumorilla. Pystynen on julkaissut proosaa, esseitä, romaaneja ja runoja ja hänen teoksiaan on käännetty mm. ranskaksi ja englanniksi.

Kvaak onnittelee!

* WSOY:n kirjallisuussäätiön palkinnot
* Tiina Pystysen kotisivut