Lentsu

Flu
Antti Ollikainen
Omakustanne
Trio-Offset, Helsinki 2014
60 sivua, 142mm x 180mm, yksi lisäväri, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-93-4353-9
10 €

Flu 2 – Jäätävä lentsu
Antti Ollikainen
Suuri Kurpitsa
Kopio Niini Finland Oy, 2015
60 sivua, 140mm x 180mm, sinivalkoinen, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-9887-99-6
10 €

Flu kertoo India Jones -tyylisestä linnusta, joka etsii mystistä munaa. Linnulla sattuu vain olemaan kova lentsu, joka aiheuttaa välillä ongelmia mutta toisinaan taas pelastaa pahoista paikoista. Ensimmäisessä tarinassa seikkaillaan viidakossa, jossa vastaan tule mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja, kuten itse kuolema, joka voisi hyvin olla kotoisin Kiekkomaailmasta. Toisessa tarinassa ollaan sitten päädytty etelämantereelle, jossa kohdataan pingviinien lisäksi vähän isompiakin olentoja. Ilmeikkäistä pingviineistä tulee mieleen Wallace ja Gromit -animaatiossa esiintynyt Feathers. Päähenkilön olemuksessa on taasen jotain samaa kuin Ahosen veljesten Pikku Närhessä. Molemmat ovat myös yhtä sympaattisia vaikka tarinat ovatkin todella erilaisia.

Ollikaisen sanattomat tarinat ovat vauhdikkaita ja täynnä yllättäviä käänteitä. Kuvat ovat todella taidokkaasti tehtyjä ja tyylikkäitä. Myös kuvakerronta rullaa erinomaisesti. Näihin sarjakuviin on mennyt valtavasti aikaa, joten on melkein sääli, että ne pystyy lukemaan niin nopeasti. Onneksi seikkailut kestävät useamman lukukerran. Ensimmäinen tarina on muuten vapaasti luettavissa internetissä sujuvalla käyttöliittymällä.

Antti Ollikainen on tuore tuttavuus sarjakuvarintamalla, mutta Flu:t osoittavat, että herralla on kykyjä. Toivottavasti aivastelevan linnun seikkailut vielä jatkuvat, sillä Flu:t ovat ehdotonta luettavaa kaikille seikkailujen ystäville.

Keskustele Flu-sarjasta Kvaakissa.