Sarjakuvaoriginaaleja myydään turvapaikanhakijoiden auttamiseksi

Suomalaiset sarjakuvataiteilijat tempaisevat turvapaikanhakijoiden auttamiseksi perustamalla pop up -taidekaupan. Sen tuotot menevät kokonaisuudessaan Punaisen Ristin pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden hyväksi tehtävään työhön.

Mari Ahokoivun Oona ja Kaisa 150 €.
Mari Ahokoivun Oona ja Kaisa 150 €.

Sarjakuvatekijät ja kuvittajat ovat aloittaneet Taide teossa -hyväntekeväisyyshankkeen. Sen pop up -nettikauppaan taiteilijat ovat lahjoittaneet sarjakuvaoriginaaleja, piirroksia ja muita teoksia. Osallistujia on yli kaksikymmentä kotimaisen sarjakuvan kärkinimeä, esimerkiksi Pertti Jarla (Fingerpori), Jarkko Vehniäinen (Kamala luonto), Anni Nykänen (Mummo), Ville Tietäväinen (Näkymättömät kädet), JP Ahonen (Villimpi pohjola) ja Aino Havukainen ja Sami Toivonen (Tatu ja Patu). Hanke on saanut alkunsa tekijöiden omasta halusta auttaa ja vaikuttaa.

JP Ahosen Pelinavauksen kansioriginaali 650 €.
JP Ahosen Pelinavauksen kansioriginaali 650 €.

Taide teossa -taidekauppa on avoinna 14.-30. syyskuuta 2015. Kaupan tuotto menee kokonaisuudessaan Punaisen Ristin työhön Suomessa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa ja vastaanottokeskusten ylläpitämisessä.

Nettikauppa on osoitteessa http://taideteossa.com.


* Taide teossa -taidekauppa