Suomalaista sarjakuva-arkkitehtuuria Ranskassa

Pariisin Suomi-instituutissa vierailijat voivat ajalla 28.1. – 6.3.2004 tutustua Ruutukaava kuplii-näyttelyyn, joka esittelee arkkitehtuuria suomalaisessa sarjakuvassa sekä suomalaisia arkkitehteja sarjakuva- ja pilapiirtäjinä.[

Viralliselta nimeltään La Quadrature des bulles (”kuplien neliöiminen”) -näyttely on arkkitehti Kalervo Pulkkisen ja toimittaja, sarjakuvaneuvos Juhani Tolvasen sekä Sarjakuvantekijät ry:n yhteistoteutus.

Perusajatuksena on, että sarjakuvan tekijä ja arkkitehti lähtevät töissään liikkeelle samasta pisteestä, tyhjästä taulusta. He siirtävät omat visionsa paperille vastaanottajien tulkittaviksi.
Monet arkkitehdit ovat havainneet sarjakuvailmaisun keinot hyödyllisiksi omalle työlleen, ja päinvastoin. Nekin näkemykset, joita olisi mahdoton toteuttaa reaalimaailmaan, saavat paperimaailmassa toimivan muodon. Tove Janssonin Muumitalon ja Matti Hagelbergin sarjakuvien välille mahtuu paljon unelma- ja painajaiskuvia. Alvar Aalto piirsi sarjakuvia ja hänen elämäkertansa ilmestyy parhaillaan sarjakuva-albumeina.

Institut Finlandais

2 vastausta artikkeliin “Suomalaista sarjakuva-arkkitehtuuria Ranskassa”

  1. joo ois ihan kiva tietää vähän enemmänkin tästä etenkin kun en osaa ranskaa.

Kommentit on suljettu.