Turun Sarjakuvakauppa laajenee Ouluun

Turun Sarjakuvakauppa avaa sivumyymälänsä Oulussa lauantaina 8. elokuuta. Kauppa tulee toimimaan Oulun Sarjakuvakeskuksen tiloissa ja sen kanssa yhteistyössä Kulttuuritalo Valveella Hallituskatu 7:ssä. Avajaiset pidetään lauantaina 8.8. klo 12 alkaen. Kaupan nimi on Turun Sarjakuvakauppa myös Oulussa.

– On aivan erinomaista, että Ouluun saadaan sarjakuvan erikoisliike, myhäilee Oulun Sarjakuvakeskuksen kustannustoimittaja Reijo Valta. – Turun Sarjakuvakaupan valikoimat moninkertaistavat Oulussa tarjolla olevien sarjakuvien määrän.

Turun Sarjakuvakauppa perustettiin vuoden 2010 alussa. Siitä on tullut valtakunnallisesti tunnettu ja merkittävä uusien sarjakuvien jälleenmyyjä laajan tuotetarjonnan sekä alusta lähtien mukana olleen verkkokaupan ansiosta. Turussa kaupasta on jopa tullut paikallinen sarjakuvakeskus, jossa on järjestetty originaalinäyttelyitä ja muita tapahtumia.

Myymälässä on tätä nykyä 4 000 nimikettä, joista noin puolet on englanninkielisiä. Sama valikoima tulee käyttöön myös Oulussa, ja asiakas voi tilata kaikki verkkokaupan tuotteet noudettavakseen Oulun liikkeestä ilman postikuluja. Aluksi Oulun myymälän hyllyistä suoraan löytyy eniten kotimaisia ja käännettyjä sarjakuvia, mutta englanninkielisten sarjojen osuutta tullaan lisäämään.

Oulun Sarjakuvakeskus avasi ovensa viime vuonna. Sen tavoite on lisätä tietoutta sarjakuvasta ja sarjakuvien tekijöistä.

Oulun kaupan avajaisissa vierailevat ainakin sarjakuvataiteilijat Ville Ranta, Ilpo Koskela, Mari Ahokoivu ja Aapo Kukko. Ohjelmassa on koko perheen sarjakuva-aiheista ohjelmaa, sarjakuvatarjouksia, musiikkia sekä pientä tarjoilua. Avajaispäivän tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan Turun Sarjakuvakaupan blogissa ja Facebook-sivulla.

Yhteystiedot:Turun Sarjakuvakauppa c/o Oulun Sarjakuvakeskus, Hallituskatu 7, 90100 OULU
e-mail: oulu@sarjakuvakauppa.fi, puh. 040 473 6848
Avoinna ti–to klo 11–19