Stand Still, Stay Silent palkittu Yhdysvalloissa

Stand Still, Stay Silent-sarjakuvan ensimmäinen sivu.
Stand Still, Stay Silent-sarjakuvan ensimmäinen sivu.

Yhdysvaltain National Cartoonists Society (NCS) on pitänyt Reuben-palkintogaalansa. Pitkien nettisarjakuvien ”Silver Reuben”-palkinnon sai suomenruotsalainen Minna Sundberg Stand Still, Stay Silent-sarjakuvastaan.

Vuodesta 1946 lähtien jaettuja Reuben-palkintoja myönnettiin tänä vuonna kuvittajille ja sarjakuvantekijöille kuudessatoista eri sarjassa. Parhaan sarjakuvaromaanin palkinto meni Jules Feifferin Kill My Motherille ja sanomalehtisarjakuvan voiton sai Stephan Pastisin Helmiä sioille. Minna Sundberg sai siis palkinnon pitkien nettisarjakuvien sarjassa (NCS Division Award: Online Comics – Long Form).

Facebookissa paljon jaettu vanhan maailman kielien sukupuu on osa Sundbergin palkittua sarjakuvaa.
Facebookissa paljon jaettu vanhan maailman kielien sukupuu on osa Sundbergin palkittua sarjakuvaa.

Ruotsissa syntyneen ja nykyisin Suomessa asuvan Sundbergin (s. 1990) Stand Still, Stay Silent alkoi ilmestyä marraskuussa 2013. Tätä kirjoitettaessa postapokalyptiseen tulevaisuuteen sijoittuva tarina on edennyt sivulle 327. Aikaisemmin Taideteollisessa korkeakoulussa opiskellessaan Sundberg teki A Redtail’s Dream (Punahännän uni) nimistä sarjakuvaa. Sundbergin mukaan A Redtail’s Dream oli harjoitusprojekti nyt palkittua nettisarjista varten.

Kvaak onnittelee!

* Kvaakissa on keskustelu Sundbergin sarjakuvista
* Vuoden 2015 Reuben-palkinnot
* A Redtail’s Dream
* Reuben-palkittu Stand Still, Stay Silent