Juuret Kuopiossa

Uusin tulokas Suomen sarjakuvatapahtumien joukossa on Juuret-sarjakuvafestivaali Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään 22.-24.5.2015 matkailu- ja tapahtumakeskus Kallamarinassa.

Juuret-festivaalilla käsitellään sarjakuvan savolaisia juuria, sen keinoja ja intohimoa sarjakuvataiteeseen. Esiintyjät ja haastateltavat ovat pääosin savolaisia, joko siellä syntyneitä tai siellä nykyisin vaikuttavia. sarjakuvaa edustavat mm. Jorma ”Jope” Pitkänen, Reijo Kärkkäinen, Jyrki Heikkinen, Pentti Otsamo, Jupu Kallio ja Kaltsu Kallio. Ohjelmassa mukana ovat myös Mummo-sarjakuvasta tuttu Anni Nykänen, Riitta Uusitalo ja Sarjatulen! tekijät Jussi Karjalainen ja Ville Hänninen.

Kallamarinassa on festivaalien aikaan Kutikuti ry:n nykysarjakuvaa esittelevät Aakkostoukka ja Mykkä -sarjakuvanäyttelyt.

Kuopion festivaaleilla on myös Helsingin sarjakuvakeskuksen pop-up sarjakuvakeskus.

Muiden festivaalien ennakkotietoja

Helsingin 30. sarjakuvafestivaalit juhlistaa pienlehtiä ja aasialaista sarjakuvaa 28.–30.8.2015. Sarjakuvafestivaalien teemamaina ovat tänä vuonna Hongkong ja Etelä-Korea. Vuoden 2015 festivaali-ilmeestä vastaa itsekin pienkustanteista ponnistanut Petteri Tikkanen. Hänet tunnetaan mm. Kanerva-, Eero- ja Black Peider -sarjakuvistaan. Tikkanen on hiljattain lyönyt läpi ulkomailla ja hänen kirjojaan on julkaistu Saksassa ja Ranskassa. Tikkasen näyttely tullaan näkemään Art Kaarisilta -galleriassa Sanomatalossa. Ulkomaisista vieraista paikalla tavataan mm. Chihoi (Hongkong), Anneli Furmark (Ruotsi) Luke Pearson (Iso-Britannia), Joakim Pirinen (Ruotsi) sekä Seth (Kanada).

Kemin sarjakuvafestivaali pidetään 17.10.2015. Oulun sarjakuvafestivaalilla 5.-8.11.2015 teemana on kauhu.

* Juuret-sarjakuvafestivaalin ohjelma
* Juuret Facabookissa
* Kvaakissa voi keskustella Juurista