Time After Time on vuoden 2014 kaunein sarjakuvakirja

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Vuoden kauneimmaksi sarjakuvakirjaksi Kaisa ja Christoffer Lekan Time After Timen. Sarjakuvaa sivuttiin myös kahdessa muussa palkintokategoriassa. Lastenkirjojen sarjassa palkittiin Aino Havukaisen ja Sami Toivasen Tatu ja Patu, syömään! ja tietokirjojen sarjassa Ville Hännisen ja Jussi Karjalaisen Sarjatulta!

Vuoden kauneimmaksi kirjaksi valittiin Antti Linnovaaran, Pilvi Kalhaman, Andreas Schlaegelin ja Mika Hannulan teos Tuomas A. Laitinen – Fundamental Matter. Kaikkiaan Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjalla palkittiin 25 teosta.

Suomen kirjataiteen komitean tavoitteena on kiinnittää huomio kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina. Vuoden kauneimpia kirjoja valitessaan komitea pyrkii löytämään teoksia, joissa muoto ja sisältö tukevat toisiaan mahdollisimman hyvin. Arvioinnin lähtökohtana on graafinen kokonaissuunnittelu.

KAISA & CHRISTOFFER LEKA
Time After Time

Kustantaja Absolute Truth Press
Kirjapaino ja sitomo Bookwell Oy
Graafinen suunnittelija Christoffer Leka
Kuvittaja Kaisa Leka
Valokuvaaja Lina Jelanski
Paperi Munken Pure Rough
Kirjainlaji LTC Californian

Omaelämäkerrallisista sarjakuvistaan tunnetun Kaisa Lekan Time After Timekertoo Krishna-jumalan kymmenestä inkarnaatiosta, nykyhetkestä ja tarinoista erikoisen kirjan takana. Teos on toteutettu vankkumattoman suurellisesti: jättimäinen koko ja etu- ja sisäkansien intialaishenkinen kuviomaailma puskevat päälle ankaralla voimalla.

AINO HAVUKAINEN, SAMI TOIVONEN
Tatu ja Patu, syömään!

Kustantaja Kustannusosakeyhtiö Otava
Kirjapaino ja sitomo Otavan Kirjapaino Oy
Reproduktio Aste Kirjat Oy
Graafinen suunnittelija Aino Havukainen, Sami Toivonen
Paperi LumiSilk gloss 130 g/m2, Edixion 120 g/m2
Kirjainlaji ITC Veljovic

Harva lataa kirjansa niin hekumallisen täyteen pieniä herkkuja kuin työpari Havukainen-Toivonen. Kirja ”siitä miten syödään, mitä syödään ja miksi syödään” on toteutettu käsikirjan muotoon. Kompakti koko ja lukujen alussa esiintyvä vitsikäs infografiikka antavat kontekstin. Itse kirja on kuin viitseliäs maistelumenu, ravitsee, kiihottaa ja herättelee – muttei ähkyä ainakaan ensimmäisillä lukukerroilla.

VILLE HÄNNINEN, JUSSI KARJALAINEN
Sarjatulta! Sota-ajan suomalaiset pilapiirrokset ja sarjakuvat

Kustantaja Kustannus Jalava
Kirjapaino ja sitomo Livonia Print
Graafinen suunnittelija Petri Latvala
Paperi Munken Print Cream 100 g/m21.5
Kirjainlaji Relay, Miller

Punainen on tämän kirjan väri, se symboloi kirjan aihetta ja toimii tärkeänä huomiovärinä taitossa. Kirjaan on valittu miellyttävä formaatti ja materiaalit. Sisuksen pehmeä ja sävytetty paperi sitoo yhteen haastavan kuva-aineiston. Kuva- ja tekstikokonaisuudet on eroteltu hienosti typografian keinoin.

* Time After Time
* Vuoden kauneimmat kirjat: sarjakuvat
* Vuoden kauneimmat kirjat