Etusilmän C-kasetti

Kolmen vuoden harjoittelun jälkeen maalaisnuorien Etusilmä saa viimein keikan. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Juho Sihvonen
Etusilmä
Rocken Moll 2015
64 s., koko 6,5 x 10 cm
ISBN 978-952-93-5045-2
10 €

Savonlinnassa toimiva Rocken Moll ry on viime vuonna aloittanut julkaisutoiminnan. Yhdistys julkaisee Tiskin alta -jäsenlehteä ja tänä vuonna on maailmalle saatettu Kuollut norsu trion EP-levy ja Juho Sihvosen sarjakuva. Jälkimmäinen on myös sisällöltään ja ulkoasultaan vahvasti sidoksissa musiikkimaailmaan.

Etusilmä on nuorten rokkibändi. Se on julkaissut omakustanteita ja lähetellyt ahkerasti kasetteja mahdollisiin keikkapaikkoihin. Kolmeen vuoteen ei kuitenkaan ole tärpännyt. Aika on kulunut muutenkin. Bändin laulajan Taunon äiti ei pidä poikaansa enää niin nuorenakaan. Taunosta taitaa olla kasvamassa peräkamaripoika, sillä omien tunteiden ilmaiseminen vastakkaiselle sukupuolelle ei ota luonnistuakseen.

Muutos on tulossa. Puusavotassa isä kertoo hommanneensa Etusilmälle läheiseltä Rahikaisen huoltoasemalta keikan. Kyseessä oli muutaman biisin soittolupa ennen karaoken alkua. Mutta ensimmäinen keikka joka tapauksessa!

Sihvosen sarjakuva on kooltaan pieni. Koko on määrittynyt C-kasetin mukaan, kirjaa myydään kasettikoteloon pakattuna. Julkaisun kansiin on piirretty kasetin A- ja B-puolet. Ajatus on mainio. Näin sarjakuva erottuu joukosta ja ulkoasu antaa viitteen sisällöstä.

Kullakin sivulla on yksi ruutu. Tarina kulkee leppoisasti, tarinankaari on selkeä. Sihvosen kerronnasta tulee mieleen monet Pauli Kallion käsikirjoittamat bänditarinat. Vähäisin viittauksin kertomus paljastaa paljon päähenkilöstä. Sihvosen Etusilmä on lempeä ja eteenpäin potkiva lukukokemus.

* Rocken Moll