Charlie Hebdon toimitiloihin tuhoisa isku – Georges Wolinski uhrien joukossa

Georges Wolinski Photo: Alvaro
Georges Wolinski Photo: Alvaro

Satiirisen pilalehti Charlie Hebdon toimitiloihin Pariisissa on tehty tuhoisa aseellinen isku. Kolme naamioitunutta, automaattiasein varustautunutta miestä hyökkäsi lehden toimitukseen 7.1.2015 yhdentoista aikaan aamupäivällä paikallista aikaa.

Iskussa kuoli 12 ihmistä ja kymmenen haavoittui (tieto 7.11. klo 16:50). Kuolleiden joukossa on Pauletten käsikirjoittaja Georges Wolinski (s. 1934). Hänen lisäkseen menehtyivät lehden piirtäjistä myös Stéphane ”Charb” Charbonnier, Jean Cabut, Bernard ”Tignous” Verlhac ja heidän lisäkseen muuta henkilökuntaa. Kuolleiden joukossa oli myös kaksi poliisia.

Satiirinen julkaisu Charlie Hebdo on tunnettu raisuista pilakuvistaan, artikkeleistaan ja vitseistään, joilla se on pilkannut lähes kaikkia ääriliikkeitä ja ideologioita. Iskun arvellaan johtuneen lehden julkaisemista profeetta Muhammedia kritisoivista piirroksista, joita sen sivuilla on nähty moneen kertaan.

Useat Euroopan johtajat ovat tuominneet iskun.

Torstaiksi klo 18 Keski-Euroopan aikaa on kutsuttu Pariisiin hiljainen mielenosoitus. Vastaava tilaisuus järjestetään samanaikaisesti Brysselissä, Berliinissä, Lontoossa ja lukuisissa Ranskan kaupungeissa. Internetissä sympatiaa osoitetaan käyttämällä tunnistetta #JeSuisCharlie.

Enemmän uutisesta:

YLE

TheGuardian

YLE:
Charlie Hebdo on pilkannut kaikkea ääriajattelua