DC-sarjat siirtyivät RW Kustannukselle

Uusi toimija RW Kustannus on hankkinut oikeudet yhdysvaltalaisen DC Entertainmentin sarjakuviin Suomessa vuoden 2015 alusta lähtien. DC Entertainment sisältää DC Comicsin (mm. Teräsmies, Batman ja Ihmenainen), Vertigon (mm. Sandman ja Hellblazer) ja MADin julkaisulinjat. Niiden sarjakuvia julkaisi maassamme viime vuosina Egmont Kustannus.

RW Kustannus kuuluu italialaiseen vuonna 2010 perustettuun RW Edizioni -kustantamoon, joka toimii Italian ja Suomen lisäksi tällä hetkellä myös Alankomaissa ja Tanskassa. Kustantamon logossa esiintyy leijona, joka on otettu egyptiläisestä hieroglyfistä. ”RW” tarkoittaa kyseisen hieroglyfin äänneasun merkintää latinalaisilla kirjaimilla.

Uusi kotimainen julkaisija keskittyy sarjakuvakirjoihin, ja näillä näkymin niitä tulee ilmestymään tiuhempaan tahtiin kuin Egmont Kustannuksella. Ensimmäisenä on tulossa Teräsmiehen, Batmanin ja Robinin seikkailuja DC Comicsin uudesta The New 52 -jatkumosta sekä nyt jo klassisen aikuisten fantasiasarjan Sandmanin (1989–96) koottua laitosta. RW:n suomalaisena vastaavana toimittajana on Egmontin supersankarisarjoista tuttu kääntäjä ja toimittaja Antti Koivumäki.

Logo © RW Edizioni

RW Kustannuksen nettisivu