Comiquizin voitto Suomen Turkuun!

Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun Comiquizin voitto tuli ensi kertaa Suomeen. Turun sarjakuvakerhon Team TurSaKe voitti kisan 11,5 pisteen erolla seuraavaksi tulleeseen ruotsalaisen Stockholmslagetin joukkueeseen. 22.11.2014 pidettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan yhdeksän joukkuetta, Helsingin Team Träskalle sijoittui neljänneksi ja Tampereen Team Kuolio seitsemänneksi.

Kilpailua on järjestetty vuodesta 1985 alkaen, Turun sarjakuvakerho osallistui ensimmäisenä suomalaisena joukkueena jo vuonna 1993. Seuraavan kerran Suomesta oli joukkue mukana vasta 2002, jonka jälkeen osallistuminen on ollut säännöllistä.

Joukkueet muodostuvat yleensä alan ammattilaisista, kuten kustantajista, graafikoista ja käsikirjoittajista, mutta myös pitkän linjan harrastajista. Kahden tunnin sisällä on vastattava kymmeniin kysymyksiin, pelkkiä kysymyspapereita oli tänä vuonna 22.

Kysymyksissä piti muun muassa tunnistaa irtoruudun perusteella sarjakuvassa näkyvät kaupungit ja nimetä Judge Dredd -sarjakuvissa esiintyneitä tuomareita. Team TurSake piti kysymyksiä tavallista helpompina.

Comiquizin 30-vuotisjuhlakilpailun järjestää ensi vuonna Turun sarjakuvakerho.

Tulokset (maksimipistemäärä 169):
1. Tursake, Finland (145,5)
2. Stockholmslaget (10 deltagare), Sverige (134 )
3. SeF Skåne, (9 deltagare), Sverige (129,5)
4. Team Träskalle, Finland (125)
5. Århus Tegneserieloge, Danmark (121,5)
6. D.A.L.L.A.S., Sverige (119)
7. Team Kuolio, Finland (110)
8. Göteborgs Seriefrämjande (3 deltagare), Sverige (58,5)
9. Fortress of Solitude (Alf Sallander), Sverige (24)

Comiquiz Seriewikissä