Tällä viikolla sarjakuvissa #8

[img1 left]Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, viikoittaista opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin. Minä olen Otto Sinisalo, joulu-ukkonne tällä viikolla. Sarjakuvamaailma on vetäytynyt viettämään hiljaista joulunalusaikaa eikä uusia julkaisuja juuri nähdä. Ennen joululomille lähtöä katsotaan tuoreimmat uutiset.

Schwartz sairaalaan

Pitkäaikainen DC Comics –yhtiön sarjakuvatoimittaja Julius Scwartz on joutunut sairaalaan keuhkokuumeen vuoksi. 88-vuotiaan miehen tilaa kuvataan kehnoksi: Scwartzia hoitavan tyttärentytär Andrean mukaan mies nukkuu suurimman osan aikaa, kärsii muistiongelmista ja pahasta nestehukasta ja verenmyrkytyksestä. Schwartzia pidätään hengityskoneesta ja hänen munuaisensa toimivat vajavaisesti. Lisätietoja Schwartzin tilasta ei ole saatu sitten tiistain.

Lähde: !Journalista

Lähettäkää rahaa

Aiheesta on uutisoitu Kvaakissa myös aiemmin, mutta asiasta kannattaa muistuttaa: sarjakuvantekijät voivat jälleen anoa kirjastoapurahaa. Apurahaa myönnetään kuvittajille, joiden teoksia on julkaistu kirjoissa, kirjoina tai eri medioissa sekä sarjakuvataiteilijoille, joiden teoksia on julkaistu sarjakuvakirjoina, albumeina tai eri medioissa. Apurahat myönnetään työskentelyyn.

Hakemusten on oltava perilla 2.2.2004 mennessä. Lisätietoja Grafian RY:n sivuilta.

Pitkiä tukkia ja joulukinkkua

Toimittaja ja sarjakuvantekijä Anne Muhosen sarjakuvaa on julkaistu Tuhma-ilmaisjakelulehden uusimmassa numerossa. Muhosen sarjakuvia on nähty myös festareiden uutisointiin keskittyvän musiikkilehden aiemmissa numeroissa. Tuhma #3/2003:ssa Muhosen pitkätukkaisen hevarihahmon kompleksinen suhde joulukinkkuun paljastuu. Muhonen tunnetaan Ada-omakustannesarjakuvastaan.

Uutuushylly

Tällä viikolla kioskeihin on saapunut uusin Aku Ankan sarjakuvaekstra. Ensi viikolla hyllyssä nähdään Mega 8/2003, jossa päätöksensä saa Mark Millarin ja Andy Kubertin uudelleenkerronta X-Men-hahmojen ensimmäisestä yhteenotosta Magneton kanssa.

Lähteenä on käytetty Antti Peltolan sivuja.

Nettiruudut

Viikon aikana Kvaakissa on ilmestynyt Reima Mäkisen sukellus vuoden pienkustannesarjakuviin. Mäkinen pistää järjestykseen vuoden hyvät, pahat ja rumat: erinomainen opas omakustanteista kiinnostuneille.

Ho, ho, ho

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avustuksesta Timo Ronkaiselle. Tällä viikolla sarjakuvissa –palstakin lähtee nyt lomille ja palaa vuodenvaihteen jälkeen. Itseni puolesta toivotan Kvaakin lukijoille hulppeaa joulua ja uutta vuotta. Niin toivottaa pukkikin:

2 vastausta artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #8”

  1. Joulupukkihan valehtelee…? Onhan Joulupukki olemassa! Miten se muuten tuossa kuvassa tuota plakaattia pitelisi mitäh? Eih, älkää särkekö illuusioitani, maailma, miksi olet niin julma…

Kommentit on suljettu.