24h tapahtumat kymmenen vuotta

Viikonloppuna 4.-5.10.2014 vietetään kansainvälistä 24h Comics Daytä. Scott McCloudin 1990-luvun alussa luovuusharjoitukseksi luoma konsepti 24 sivua 24 tunnissa laajeni yhteisölliseksi tapahtumaksi huhtikuussa 2004 kun Nat Gertler kutsui piirtäjiä ympäri maailman tekemään 24h-sarjakuvia samanaikaisesti.

Nykyisen muodon ja ajankohdan 24h Comics Day sai vuonna 2006. Tuolloin tapahtumien järjestäminen aloitettiin myös Suomessa, muun muassa Muhoksella ja Limingassa piirretään tulevana viikonloppuna yhdeksättä kertaa. Ensimmäinen suomalainen tapahtuma oli Vuosaari 24h sarjakuvafestivaali 13.-15.8.2004, jossa kokoonnuttiin saman katon alle jo ennen kuin kansainvälisesti näin suositeltiin.

Ensi viikonloppuna on mahdollisuus osallistua 24h tuntia sarjakuvaa -tapahtumaan ainakin seitsemällä paikkakunnalla, vaikka Kemin tapahtuma on peruttu. Suomalaiset ovatkin saaneet aktiivisuudestaan kiitosta.

Helsinki – Sarjakuvakeskus

Imatra – Sienimäki

Liminka – Limingan taidekoulu (lähinnä entisille ja nykyisille taidekoululaisille)

Muhos – Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

Pori – Opiskelijatalo Saikku

Rovaniemi – Rovaniemen kaupunginkirjasto

Turku – Turun sarjakuvakauppa

Aikaisempien vuosien 24h-sarjakuvia.

Lisätietoja linkkien takaa tai Kvaakin 24HCD 2014-keskustelusta.