Me Muut, tasan 25v. – Teuvo Lyly, noin 10 v.

Pekka Seppäsen käsikirjoittama ja Jari Pantzarin piirtämä sarjakuva, Me muut täytti tänään 25 vuotta. Ensimmäinen lehmästrippi ilmestyi Espoolaisessa Länsiväylässä 14.12. 1978. Lehti nosti aiheen tänään verkkosivunsa pääuutiseksi.

Vuonna 1957 syntynyt Pantzar aloitti sarjakuvauransa 1970-luvulla. Parikymppisenä hän piirsi Jymy ja Huuli -lehtiin. Kolmisen vuotta nuoremmalle Seppäselle Me muut oli tiettävästi ensimmäinen sarjakuvatyö. Tänään se on yksi maamme pisimpään yhtämittaisesti ilmestyneistä sarjakuvista.
Kaksikko tunnetaan muutenkin pitkän linjan sarjakuvatyöntekijöinä. Yhdessä Pertti Hämäläisen (s.1956) kanssa he ovat tehneet mm. Ilta-Sanomista tuttua Teuvo Lylyä, joka sekin ehti täyttää 10 vuotta. Hämäläisen ensimmäinen sarjakuva oli Seppäsen kässäämä Radio Otto, joka alkoi ilmestyä noin 15 vuotta sitten.

Hämäläisen ja Pantzarin piirrosjälki on erehdyttävän samankaltaista Miehet ovatkin silloin tällöin tuurailleet toisiaan. Ainakin Länsiväylä ja Arktinen Banaani ovat julkaisseet Seppäsen käsikirjoittamia, ja Pantzarin-Hämiksen kynäilemiä sarjakuvia ja pilakuvia. Kokooma-albumeita on ilmestynyt useita. Me muut ja Radio Otto -sarjakuviin voi tutustua Länsiväylän verkkosivulla. Tämän päiväisessä Me muut -stripissä kysytään ja vastataan:
– Onko tämä Tosi-TV?
– Ei…
– Vaan uutiset.
Väkisinkin tulee mietittyä vitsin suhdetta päivän jymy uutiseen, ja siitä eri kanavilla näytettyihin Saddam Husseinin lääkärintarkastuskuviin.

Keskustelua Kvaakissa: Vanhimmat yhtäjaksoisesti ilmestyneet kotimaiset sarjat

hakusanat: Seppänen, Hämäläinen

Yksi vastaus artikkeliin “Me Muut, tasan 25v. – Teuvo Lyly, noin 10 v.”

  1. Me muut on kyllä loistava. Harmi vain ettei sitä voi ulkomailla julkaista :(. Me Espoolaiset saadaankin kaks kertaa viikossa nauttia tuosta sarjakuvasta 🙂

Kommentit on suljettu.